Foto: Profimedia

Mališan se dočepao flaše usled nepažnje roditelja

NAPILO SE DETE KOD PROKUPLJA: Četvorogodišnjak se kontuzovao od alkohola

PROKUPLJE - Četvorogodišnji dečak iz Žitnog Potoka kod Prokuplja primljen je u prokupačku bolnicu u stanju kontuzije nakon što je ispio za sada nepoznatu količinu alkohola.

Srbija
> 00:00h

Kako nam je potvrdila portparol prokupačkog doma zdravlja dr Jelena Milosavljević, mališan je do bolnice prevezen sanitetom Hitne pomoći.

"Iz Žitnog Potoka je prevezen sanitetom, a na pola puta ga je dočekala Hitna pomoć. U tom trenutku je bio u polusvesnom stanju", kaže dr Milosavljević.

Kako Kurir nezvanično saznaje, dečak je slučajno dohvatio bocu s alkoholnim pićem u porodičnoj kući, a kada su roditelji videli da mu nije dobro, odmah su pozvali Hitnu službu. S obzirom na to da je reč o planinskom selu, prvu pomoć mu je ukazala dežurna ekipa u Žitnom Potoku, a onda je prevezen do Prokuplja. Ovo je presedan što se tiče konzumacije alkohola kod dece jer nikada mlađe dete u Prokuplju nije imalo tegobe od alkohola. U ceo slučaj svakako će se uključiti i sve nadležne službe i tada će se tačno znati kako je došlo do toga da dete pije alkohol. Za sada je važno da ono bude dobro. Čak je i nekadašnja „praksa“ pojedinih roditelja da pomalo daju pivo svojoj deci odavno iščezla. Nije saopšteno da li je ovaj mališan pio rakiju ili možda neki sladunjavi liker. (B. R.)