Foto: Beta

Poštanski centar

Završena zgrada Glavnog poštanskog centra Beograd

Glavni poštanski centar "Beograd" nalazi se u Ugrinovačkoj ulici, u blizini autoputa kod skretanja prema Novom Sadu i ima površinu od 28.000 kvadratnih metara

Beograd
> 21:52h

BEOGRAD - Javno preduzeće PTT Srbije obeležilo je završetak građevinskih radova na Glavnom poštanskom centru "Beograd", koji će omogućiti automatizaciju prijema i obradu pošiljki.

Glavni poštanski centar "Beograd" nalazi se u Ugrinovačkoj ulici, u blizini autoputa kod skretanja prema Novom Sadu i ima površinu od 28.000 kvadratnih metara.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je pri obilasku centra kazao da je Vlada Srbije Glavni poštanski centar "Beograd" proglasila strateškim projektom.

Premijer je najavio da će tokom leta biti završeni i poštanski centri u Novom Sadu i Nišu.

"Pošte Srbije, u realizaciju ove tri kapitalne investicije, na tri lokacije u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, uložile su ukupno oko 40 miliona evra sopstvenih sredstava", kazao je Cvetković.

Prema njegovim rečima, kada se u Glavni poštanski centar "Beograda" koji je "srce poštanskog sistema Srbije" bude instalirala savremena oprema za sortiranje, ovo će biti čvorište za automatizovanu preradu poštanskih pošiljki.

"Time se Pošta svrstava u najmoderniije pošte u regionu i daje pun doprinos u restrukturiranju i reorganizaciji javnog sektora u Srbiji", kazao je Cvetković.

On je naglasio i da je Pošta Srbije primer uspešnog javnog preduzeća koje posluje sa profitom, uredno izmiruje svoje obaveze prema budžetu i svima, ulaže u tehnološki razvoj, a vodi računa i o ravnomernom regionalnom razvoju, kao i da uposli domaću građevinsku industriju.

Generalni direktor PTT Srbije Goran Ćirić podsetio je da je izgradnja Glavnog poštanskog centra "Beograd" započela krajem decembra 2010. godine i da je završena u predviđenom roku, za 15 meseci.

On je dodao da je odluka o njegovoj izgradnji doneta 1971. godine, odnosno pre 39 godina.

"Centar će obezbediti punu automatizaciju prerade pošiljki i građanima će biti pružene kvalitetnije i pristupačnije poštanske usluge, a uslovi za rad će biti primereni 21. veku", kazao je Ćirić.

Javno preduzeće PTT Srbije počelo je 24. decembra 2010. godine gradnju Glavnog poštanskog centra u Beogradu, Zgradu Glavnog poštanskog centra "Beograd" je osveštao poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej.