Foto: AP 2013

Saopštenje

MINISTARSTVO ODBRANE: Vojnici jesu bili angažovani na dočeku u Kruševcu

BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije su bili angažovani na dočeku Nove godine u Kruševcu, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane (MO) uz napomenu da nisu bili angažovani kao konobari već u skladu sa propisanim procedurama za korišćenje intendantske opreme.

Društvo
> 10:00h

Radi se o davanju na korišćenje takozvanih kuhinja autoprikolica, u kojima se priprema hrana i topli napici pod visokim pritiskom, zbog čega je zabranjeno neovlašćeno rukovanje takvom opremom, objašnjavaju iz MO.

"Ističemo da su MO i Vojska Srbije na brojnim događajima izlazili u susret zahtevu organizatora i davali na korišćenje kuhinje autoprikolice. Samo je u toku 2015. godine takvih događaja bilo 11", piše u saopštenju.

Dodaje se i da su ti događaji bili različitog karaktera, kao što je humanitarna akcija Udruženja ratnih vojnih invalida u Kraljevu, sportska manifestacija "Lička olimpijada” u Apatinu, osveštenje novosagrađene crkve u selu Ribaševina kod Užica, muzički festival "Hearts and Harmony” u Somboru, proslava "Dana Nikole Tesle”...

Iz MO poručuju da je tačno da su kuhinje autoprikolice davane na korišćenje i na novogodišnjim dočecima u pojedinim gradovima i da Kruševac u tom smislu nije izuzetak.

Kažu i da je prilikom odobravanja takvih usluga bez naknade cilj da se pomogne organizacija događaja, ali i da se korišćenje kuhinje autoprikolice vrši u skladu sa propisima koji nalažu angažovanje osposobljenih vojnika, kako ne bi došlo do ugrožavanja sigurnosti građana koji prisustvuju događaju.

Inače, za doček Nove godine u Kruševcu, rodnom gradu ministra odbrane Bratislava Gašića, pevala je Svetlana Ražnatović a kako pišu mediji pripadnici Vojske su služili kuvanu rakiju, vino i čajeve.