Foto: Damir Dervišagić

Intervju, košarkašica Srbije

DAJANA BUTULIJA ZA KURIR: Medalja mi povećala broj bračnih ponuda

Ja lepa? Reci to još jednom, našalila se Dajana Butulija s novinarom Kurira, uz konstataciju da je posle osvajanja zlata na EP momci prose i na Fejsbuku

Košarka
> 22:44h

Zlatna srpska košarkašica Dajana Butulija dočekaće Božić u Lionu. To joj neće toliko teško pasti jer će uz sebe imati pravu malu srpsku koloniju u ovom francuskom gradu - trenera Marinu Maljković i kapitena Milicu Dabović. Dajana se u razgovoru prisetila kako su izgledale njene božićne proslave u mladosti i otkrili javnosti dosad nepoznate detalja iz njenog života. - Božić je za mene najlepši praznik, ali nažalost, uglavnom nisam kod kuće na taj dan. Tri godine sam već u inostranstvu za Božić, a naravno da bih volela da sam kod kuće sa svojima. Ostale su mi u sećanju nezaboravne proslave iz detinjstva - počela je priču Dajana Butulija. Šta posebno pamtiš? - Uvek mi je bilo zanimljivo korinđanje. To je običaj kada deca idu od vrata do vrata i pevaju božićne pesme. Zauzvrat smo dobijali slatkiše, pare... Ti si više volela da dobiješ slatkiše? - (smeh) Ne, samo me je zanimalo da dobijem što više para, ništa osim toga. Zato sam izbegavala da idem u komšiluk i trčala sam kod rodbine. Pretpostavljam da si onda i dukat uvek izvlačila. - Da, da. To je neverovatno, ali uvek uzmem ubedljivo najmanje parče, ali tu bude dukat. Nekako sam baš imala sreće. A pritom ne volim da jedem hleb i te gluposti (smeh), trudim se da jedem zdravije. Kao Novak Ðoković? - Ne baš kao on. Ranije sam više vodila računa, ali to je sve stvar navike. Nemam uopšte ideju da jedem picu ili palačinke kad sam gladna. Nikad to ne jedeš? - Deset godina nisam jela picu, palačinke i slično. Vratimo se na praznik. Da li postoji neki Božić koji si provela u inostranstvu za pamćenje? - U Švedskoj mi je ceo tim napravio večeru za moj Božić da se ne bih osećala usamljeno. To je bilo baš lepo. Jedna si od najlepših srpskih sportistkinja. - Ajd reci to još jednom. Zašto ti je toliko teško da pričaš na temu lepote? - Uf, pa ne volim da pričam o sebi. Čula sam neke komentare. Nisam od onih koji vole da se mnogo eksponiraju na taj način. Volim da čujem da sam nekom simpatična, ali mi nije to posebno bitno. Je si li imala bračne ponude? - Jesam. Posebno na Fejsbuku, i to posle osvajanja zlata. Ponuda je bilo sve više kad ste objavili u novinama da smo obezbedili penzije. Od tada imaju 120.000 razloga da me prose - uz neizostavan osmeh zaključuje razgovor Dajana Butulija.

Tajna uspeha ISTINA O ATMOSFERI U SVLAČIONICI REPREZENTACIJE Marina Maljković je apsolutni i jedini tvorac uspeha ženske košarke u Srbiji? - Uklopila je sve naše prednosti, sakrila naše mane, naučila nas da se borimo do kraja i igramo ratnički. Budimo realni - 12 devojaka. Teško da tu uvek sve štima. - Ma nije, naravno, uvek sve sjajno, ali kad treba i kad se igra utakmica, svi smo kao jedna i dajemo ruku i nogu za saigračicu. Shvatile smo da drugačije ne možemo da budemo najbolje.