Foto: Printscreen YT I Kurir M.M.

Presuda bahatom vozaču

ISPOVEST NIŠLIJKE MILJANE (19): Pokosio me na pešačkom prelazu, a dobio samo nanogicu

NIŠ - Moj san da postanem policajac nikad se neće ostvariti, jer mi je zdravlje trajno narušeno. Prošla sam užas tokom lečenja, a i dalje idem na rehabilitaciju. Ali više nikad neću biti zdrava i vesela devojka, kakva sam bila dok me taj momak nije pokosio na pešačkom prelazu.

Crna Hronika
> 13:24h

Ovako Nišlijka Miljana Živković (19) komentariše odluku suda da švajcarskom državljaninu Aleksandru Saboliću (22) za izazivanje teške saobraćajke izrekne kaznu zatvora od deset meseci, koju će izdržavati u svojoj kući. Jedva preživela Miljana je nastradala 7. juna 2014. na pešačkom prelazu u Ulici Dimitrija Tucovića, u blizini niške Železničke stanice. Sabolić je vozio najmanje petnaest kilometara na čas brže nego što je dozvoljeno na toj deonici i vozilom „audi kupe kvatro“ udario devojku koja se vraćala kući sa školske ekskurzije. Nakon što je pala na haubu, Miljana je odbačena na kolovoz, 20 metara dalje od mesta udesa, a stravičan snimak njenog stradanja zabeležen nadzornom kamerom šokirao je javnost.

Foto: M. M.

Devojka je zadobila strašne povrede, zbog kojih se danima borila za život. U školsku klupu se vratila tek sedam meseci nakon nesreće, ali njene rane još nisu zacelile. - Ništa više neće biti kao pre. Život mi je upropastio. Ne mogu da mu oprostim, niti da prihvatim da posle svega što mi je uradio ne završi iza rešetaka - kaže očajna Miljana. Vozač se pokajao Ipak, sud je smatrao da je deset meseci zatvora Saboliću dovoljna kazna. Kako se navodi u obrazloženju odluke, sud je ocenio da je Saboliću dovoljno deset meseci jer je mlad čovek, koji je priznao delo, pokajao se i izrazio spremnost da finansijski pomogne. (M. M./Foto: M.M./Printscreen Youtube)