Foto: Firsttoknow

Alkohol je opasnost

OVA 36-GODIŠNJA MAJKA PILA JE 40 LIMENKI PIVA DNEVNO: Pre nego što je umrla, ovo je bio njen život!

Beverli Pikorer imala je samo 36 godina kada je umrla od ciroze jetre. Nekoliko meseci pred smrt, njen život je bio pravi pakao.

Ludi svet
> 00:00h

Bila je nepokretna, izmučena od epileptičnih napada, imala je cirozu jetre, usta puna trulih zuba, a izgledala je kao da je deceniju starija od njenih realnih godina. A sve to nije najgore od svega. Ubrzo je postala i slepa i nije mogla da govori. Alkoholizam je potpuno opustošio njeno telo. S obzirom da čovekova jetra obrađuje ono što se jede ili pije u energiju za telo, kao i uklanjanje štetnih materija iz krvi, to je organ koji ne može da se uzme zdravo za gotovo.

Njena priča zaista ilustruje tragične posledice koje alkoholizam može da ima na život pojedinca. Teško je i zamisliti da bi neko izabrao da pije toliko da sebe dovede u ovakvo stanje i da se suoči sa smrću i još uvek ne mogu da stanu. Prema Američkoj fondaciji za jetru, između 10 i 20 odsto alkoholičara dobije cirozu. Uprkos njenom obećanju da će prestati da pije i da će početi da vodi računa o sebi i svojoj porodici, nije mogla da nađe način da sebe odvrati od ovog poroka. Njeno četvoro dece odvedeni su od nje jer ona nije bila u stanju da se brine o njima.

U avgustu 2014. godine, Beverli je umrla od ciroze jetre. Ovo je srceparajuća tragedija koja je mogla da se spreči. Ona je bukvalno samu sebe popila do smrti! Vodute računa i neka vam ova priča bude upozorenje.

(FirsttoKnow)