Foto: Printskrin RTS

Uzbuna na otvaranju EP u vaterpolu

(VIDEO) IZVIŽDAN DRŽAVNI VRH SRBIJE: Navijači u Areni pokazali šta misle o Vučiću, Nikoliću i Malom

Navijači u beogradskoj Kombank areni izviždali su tokom svečanog otvaranja Evropskog prvenstva u vaterpolu državni vrh Srbije.

Ostali sportovi
> 03:44h

Prvi čovek Organizacionog odbora EP i predsednik Srbije Tomislav Nikolić se prvi obratio prisutnima, a onda su usledili žestoki zvižduci sa tribina.

Zvižduci su trajali izvesno vreme, a po završetku njegovog govora navijačima se obratio ministar sporta i omladine u Vladi Srbije Vanja Udovičić. Udovičić je prvo pozdravljen aplauzom, a onda je žestoko izviždan nekoliko puta kada je pominjao predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.
"Hvala vam što zviždite jer ste me podsetili da smo upravo u ovakvoj atmosferi dobikali najteže utakmice i više puta pokazali da smo velika ekipa. Često smo osvajali medalje u ovakvim atmosferama", kazao je Udovičić, a onda su usledili još žestoki zvižduci bivšem vaterpolisti.

Publika je nastavila sa zviždanjem i kada je Tomislav Nikolić proglasio turnir otvorenim, iako ih je on pozdravio mahanjem. Ovaj događaj izazvao je pravu buru na društvenim mrežama. I dok je veliki broj onih koji smatraju da politizovanje sporta zaslužuje zvižduke, ima i onih koji smatraju da je time u svet poslata pogrešna slika o našem narodu.

Srbija je na startu EP ubedljivo pobedila Hrvatsku 13:6.

(M.A.)