Foto: Printscreen Twitter

Neverovatno

10 NAJBIZARNIJIH GRADOVA NA SVETU: U nekima od njih žive patuljci

Ako mislite kako su vam grad i susedi čudni, nakon što saznate više o gradovima s ove liste, verovatno ćete promeniti mišljenje i shvatiti kako živite u mirnom i dosadnom gradu.

Ludi svet
> 00:00h

Predstavljamo vam 10 bizarnih gradova, koji su ponati po bizarnim imenima preko nezamislive arhitekture do naselja u kojem samo žive ljudi patuljastog rasta.

1. Supilin (Estonija) - Ukoliko volite jednostavnost, samoću i povrće, ovaj mali estonski grad pravo je mesto za vas. Mnoge su kuće ovde drvene i neobične, a ulice nose imena po vrstama povrća.

2. Misola (SAD) - Zovu ga "američkom prestolnicom silovanja", ali je to ime zapravo potpuno promašeno. U poslednje tri godina ovde je prijavljeno oko 80 slučajeva silovanja, ali je to zapravo prosečan broj za Ameriku.

3. Esident (SAD) - Smešten u Merilendu, ovaj gradić po popisu stanovništva od pre pet godina broji 325 duša.

4. Elista (Rusija) - Ovaj grad još je poznat i pod nazivom "šahovski grad". Očito su arhitekti i dizajneri bili zaljubljeni u ovu igru, jer u gradu na svakom koraku možete naići na šahovske table i ostale stvari vezane uz ovaj sport.

Foto Printscreen Twitter

5. Tems (Kina) - Iako je smešten u srcu Kine, grad je čista imitacija klasičnog britanskog grada. Engleska arhitektura, kuhinja, pa čak i crvene govornice ovde su preslikane, tako da ako želite posetiti Englesku idite u Tems.

6. Faking (Austrija) - Iako nosi ovo ime već vekovima, globalno je postao poznat kad su u njega u Drugom svetskom ratu ušli američki i britanski vojnici. Stanovnici su jednom pokušali promeniti ime, ali je ipak zaključeno kako bi na taj način dolazilo manje turista, posebno britanskih i američkih i trošili ovde novce.

7. Monovi (SAD) - Nalazi se u Nebrasci, a veroatno je jedini grad na svetu u kojem živi tek jedna osoba. To je stara gospođa, koja poseduje bar i knjižnicu a otvara ih samo kad naiđu gosti.

8. Naselje patuljaka (Kina) - Već iz naziva možete zaključiti o čemu je reč. Ovo je malo slatko mesto u kojem se patuljci mogu osećati ugodno i udobno, bez da ih ostali gledaju čudno. No, nažalost, grad sve više i više postaje turistička atrakcija, gde "visoki" dolaze videti život patuljaka. 9. Kober Pedi (Australija) - Ovo smo već videli na filmskom platnu, no u Australiji postoji pravi grad koji se nalazi ispod zemlje, napravljen na mestu napuštenih rudnika. Poznat je kao opušteno i zanimljivo mesto, posebno za vreme velikih letnih vrućina.

10. Majkjima (Japan) - Oni koji ovde žive, plaćeni su od strane japanske vlade. Grad se nalazi praktički na aktivnom vulkanu i stanovnici su izloženi iznimno visokoj koncentraciji sumpora celi dan. Mnogi stanovnici iz tog razloga prisiljeni su nositi gas maske 24 sata dnevno.

Foto Printscreen Twitter

(punkufer.dnevnik.hr)