Nekadašnji telohranitelj u šoku

EMOTIVNI SUSRET: Oslobođeni Srbin se rasplakao kad je ugledao sina!

Srđana Babića, koji je bio zarobljen u Libiji od 29. marta 2015, potpuno je slomio prvi susret s porodicom. Nije mogao da obuzda suze, a supruga Vesna ga jedva prepoznala zbog lošeg fizičkog stanja

Društvo
> 17:52h

BEOGRAD - Nakon što se posle 10 meseci zarobljeništva u Libiji konačno našao na slobodi, Srđan Babić razmišljao je samo o trenutku kada će ponovo videti svoju porodicu. Već prvi pogled na sina Strahinju bio je dovoljan da ga slomi. Zaplakao je kao dete, ne puštajući sina iz zagrljaja. Brijanje u avionu Podsećanja radi, Babić koji je javnosti poznat kao bivši telohranitelj pokojnog premijera Zorana Đinđića, bio je zatočen u Libiji od 29. marta prošle godine, a pre tri dana je oslobođen i u sredu je konačno stigao u Srbiju. Njegov prvi susret s porodicom u Beogradu prošao je vrlo dirljivo. Ipak, osim suza radosnica, supruga Vesna nije mogla da sakrije ni veliku zabrinutost zbog toga što je Srđan drastično smršao, čak toliko da ga je u prvi mah jedva prepoznala. - Srđan je psihički jak, ali je činjenica da je mnogo smršao i da će narednih dana morati kod lekara da proveri zdravlje - kaže izvor Kurira upućen u slučaj.

U šoku... Supruga Vesna

Zanimljivo je i to što je, kako saznajemo, bivši Đinđićev telohranitelj iz zatočeništva pre tri dana izašao s bradom, koja je bila dugačka skoro do struka. - Tokom leta od Tripolija do Malte, gde je prenoćio, a sledećeg dana krenuo ka Beču i Beogradu, Babić je u avionu skratio bradu. Inače, po sletanju na Maltu, zajedno s pripadnikom BIA, koji je bio s njim sve vreme, otišao je da pojede pasulj jer je to bila njegova želja - otkriva naš sagovornik blizak porodici.

Promenio lični opis... Srđan neposredno posle atentata na Zorana Đinđića

Zajedničkim snagama

Agonija ovog Srbina okončana je zahvaljujući angažovanju srpske BIA i saradnji s partnerskim službama, uz veliku kooperativnost Libijske obaveštajne službe (LIS). Inače, Srđan Babić javnosti u Srbiji poznat je kao čovek koji na jedinom snimku posle atentata na Đinđića zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. U Libiji je radio kao tim lider u francuskoj kompaniji ASP, koja se bavi obezbeđenjem i logističkom podrškom diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, kao i naftnim kompanijama, a radio je i u menadžment timu koji je obezbeđivao italijansku naftnu kompaniju ENI u Libiji. Bio je zatočen zajedno s jednim austrijskim državljaninom i dvojicom Jordanaca u okviru istrage o radu kompanije „Argus“. Za njega nije tražen nikakav novčani otkup, niti je optužen za neko krivično delo.

Konačno će biti na sigurnom SLAĐANA I JOVICA NA SLOBODI KRAJEM JANUARA Kako Kurir saznaje, do kraja januara trebalo bi da bude oslobođeno i preostalo dvoje Srba otetih u Libiji. Reč je o službenicima srpske ambasade, vezisti Slađani Stanković i vozaču Jovici Stepiću, koji su kidnapovani 8. novembra. Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je na konferenciji za novinare potvrdio da su Slađana i Jovica živi i da su dobro.