Foto: Damir Dervišagić

Poruke preko društvenih mreža

ANTIĆ: Hitna reakcija UNS i NUNS zbog uvredljivih poruka Slaviše Lekića

BEOGRAD - Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić ocenio je danas "šokantnim" poruke koje je novinar Slaviša Lekić putem društvenih mreža uputio potpredsednici SPS Dijani Vukomanović i poslanici te partije u Skupštini Srbije Stefani Miladinović, i zatražio "oštru reakciju" udruženja novinara.

Društvo
> 00:00h

"Ovde je reč o pretnji i o govoru mržnje što je nedopustivo u našem javnom prostoru i zato s puno prava očekujem reakciju novinarskih udruženja i drugih organizacija i institucija koje brinu o etici javnog govora", naveo je Antić.

On je naveo da se Slaviša Lekić obratio Dijani Vukomanović i Stefani Miladinović "šokantnim porukama", pozivajući ih, izmedju ostalog da "ćute i kleče".

"Neprihvatljivo je da Slaviša Lekić bilo kome, a posebno jednoj ženi, dakle ne samo funkcioneru stranke nego ženi preti na takav način i obraća joj se porukom da treba da nam se dogodi Keln 2, čime insinuira na tragične dogadjaje i seriju seksualnog nasilja nad ženama u Nemačkoj tokom novogodišnjih praznika", izjavio je Antić.

Prema njegovim rečima, reakcija javnosti mora biti "oštra i nedvosmislena" kada takve poruke dolaze od "nekoga, ko sebe naziva novinarom, dakle osobom posebne drustvene odgovornosti".