Foto: Kurir štampano

Darijan Musić (28) ne zna šta su savest i kajanje

BEZ DUŠE: Monstrum se smejao kad su ga dovodili na suđenje

Darijan Musić (28), koji je osuđen na 35 godina robije jer je 12. novembra 2012. brutalno ubio svoju devojku, manekenku Vladislavu Červenko, smejao se juče i pozirao dok su ga stražari dovodili u novosadski sud.

Crna Hronika
> 02:20h

NOVI SAD - Musić je iz KPZ Zabela doveden zbog postupka za nasilničko ponašanje koje je počinio pre svirepog ubistva. Monstrum je iskoristio dolazak u sud da pokaže da i tri godine nakon svirepog ubistva kod njega ne postoje kajanje niti griža savesti, već samo želja da se pojavi u medijima.

- Ćao, novinari! Dođite mi! Vidimo se - poručio je Musić, neprestano se smejući i namigujući. U jednom trenutku je podigao ruku u želji da mahne, ali jedan od stražara iz pratnje u tome ga je sprečio. O narcisoidnoj prirodi krvnika iz Novog Sada govorili su i veštaci na suđenju.

- Musić je natprosečno inteligentan i ne pati od duševnih poremećaja. On je labilna ličnost s obeležjima narcisoidnosti, impulsivnosti i senzitivnosti, zbog čega ima nizak prag tolerancije na frustracije, unutrašnju napetost, kao i sklonost da se pasivno prepušta vlastitim raspoloženjima - izjavili su na suđenju veštaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu. Inače, tokom suđenja je utvrđeno da je Vladislava Červenko umrla u jezivim mukama, a usmrćena je sa čak 53 udarca.

- Vrsta povreda koje je Vladislava zadobila i njihova brojnost ukazuju na to da je trpela bolove visokog intenziteta, od čak osam-devet stepeni na skali od 0 do 10, i to od momenta povređivanja do smrti. Povrede su nanesene pesnicama, nogama, stopalima i tupim predmetom, a ne zna se tačno da li je stajala ili ležala - objasnio je veštak Radenko Vuković. (S. S.)