Prste da poližeš

Pečurke punjene pilećom džigericom

Pečurke puniti filom i ređati ih u nauljenu tepsiju obloženu papirom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci:

♦ 500 g šampinjona ♦ 400 g pileće džigerice ♦ 50 g dimljene slanine ♦ 100 g sira ♦ 200 ml pavlake ♦ 1 jaje ♦ peršun ♦ 0,5 dl konjaka ♦ 3 čena belog luka ♦ majčina dušica ♦ ulje ♦ so, biber

Priprema: Pečurkama odstraniti drške i izdubiti ih. Džigericu obariti, pa je oprati u hladnoj vodi i sitno iseckati. Tome dodati usitnjene drške pečurki, iseckan beli luk, peršun, majčinu dušicu, narendani kačkavalj, pavlaku, konjak i jaje. Posoliti, pobiberiti i promešati. Pečurke puniti filom i ređati ih u nauljenu tepsiju obloženu papirom. Peći 30 minuta na 200 stepeni. Izvaditi tepsiju iz rerne i na svaku pečurku staviti po jedno tanko parče slanine. Peći dok slanina ne porumeni.