Foto: Profimedia

Skandal u Italiji

(VIDEO) MANĆINI OPLEO PO TRENERU NAPOLIJA: On je homofob! Nazvao me pe....inom!

Trener fudbalera Intera Roberto Manćini izjavio je da šef stručnog štaba Napolija Mauricio Sari rasista i homofob.

Fudbal
> 01:46h

Manćini i Sari su se sukobili u finišu utakmice četvrtfinala Kupa Italije. Inter je pobedio 2:0 i izborio polufinale nacionalnog kupa.

"Sari je rasista i homofob kome nema mesta u fudbalu. Može da ga bude sramota što kao čovek od 60 godina izgovara gadosti poput onih koje je on uputio meni. Rekao mi je da sam pederčina", rekao je Manćini.
Međutim, on nije objasnio zašto smatra da je Sari rasista. "U Engleskoj nekome kao što je on ne bi dozvolili da priđe klupi. Posle utakmice otišao sam do svlačionice Napolija i Sari mi se izvinio. Ljudima kao što je on nije mesto u fudbalu", dodao je trener Intera. Sari je demantovao da je homofob. "Ja homofob? To je preterivanje. Bio sam sigurno iziritiran. Ne sećam se šta sam tačno rekao Manćiniju, ali uveravam vas da sam čuo gore stvari na terenu, a tamo bi sve trebalo i da ostane. Izvinio sam mu se, ali očekujem da se i on izvini meni. Svađa je trajala samo 10-ak sekundi. Bio sam ljut tako da nisam siguran šta sam rekao, ali priznajem da sigurno nije bilo prikladno. Nikoga nisam diskriminisao. Ako sam koristio neke od navedenih reči, izvinjavam se gej zajednici", istakao je Sari.
Sari je u martu 2014. kada je vodio Empoli na meču protiv Vareze ljut zbog isključenja izjavio. "Fudbal je postao sport za pederčine. Ovo je sport sa dosta kontakta, ali u Italiji se sudi više prekršaja nego u Engleskoj, jer ovde fudbal vode homoseksualci", rekao je tada Sari.