Foto: Dragan Kadić

Rođeni brat Vladimira Đukanovića kod „žutih“

BRAĆA PO MATERI: Đuka moler u SNS, a evo u kojoj stranci je Đuka mlađi

Đukanović mlađi na sva usta pljuje po naprednjačkom režimu i Vučiću, čiji je najglasniji čuvar upravo njegov brat Vladimir

Politika
> 21:48h

Ivan Ðukanović, rođeni brat funkcionera SNS Vladimira Ðukanovića, poznatijeg kao moler Ðuka, inače jednog od najglasnijih kritičara „žutih“, dugogodišnji je član Demokratske stranke, otkriva Kurir. Đukanović mlađi poslednjih devet godina živi i radi u Nemačkoj, ali nikad nije napustio stranku, potvrdili su našem listu u DS. - On se još uvek zvanično vodi kao naš član - rekli su nam u DS. Prozivao premijera Da su dva rođena brata na različitim frontovima svedoči i Fejsbuk stranica mlađeg brata Ivana. - Rođeni sam brat Vladimira Đukanovića. Da se razumemo, on i ja baš nikada nismo stajali na istoj političkoj strani, ali to meni lično ne pravi problem da ga i pored našeg političkog neslaganja branim - napisao je on nedavno na Fejsbuku. Đukanović junior ne libi se da s vremena na vreme preko društvenih mreža opljune režim Aleksandra Vučića, čiji je jedan od najglasnijih čuvara lika i dela upravo njegov brat Vladimir. U prilog toj tezi govori status koji je podelio s prijateljima još 2012. godine. - Kako se od NATO fašista postane „američki prijatelj“- skandal i prevrtljivost nekadašnjeg ministra informisanja, a danas odbrane (tada je ministar odbrane bio Aleksandar Vučić, prim. aut.).

I brata bi u zatvor

S druge strane, njegov brat Vladimir Đukanović, funkcioner SNS, jedan je od najoštrijih kritičara Demokratske stranke. Tako je, primera radi, u decembru 2015. godine na svom nalogu na Tviteru napisao: - Biračka mesta u zatvorima jedina su sigurna gde će DS pobediti. Jedan od njegovih svežijih tvitova glasi: - Pajtić premijer, Tadić ministar spoljnih poslova, Čeda ministar unutrašnjih poslova, Živković poljoprivrede... Košmar u najavi! Predsednik DS Bojan Pajtić nije hteo da komentariše to što je brat naprednjaka Vladimira Đukanovića u njegovom redovima.

Sramota ih ZAVAĐENA BRAĆA UĆUTALA Ni Vladimir ni Ivan Ðukanović nisu bili raspoloženi da komentarišu to što su u potpuno zavađenim političkim strankama i što su jedan drugom pljuvali stranku na društvenim mrežama.