Foto: Stefan Jo

Gledala kako joj ubijaju muža

UBISTVO U MILEŠEVSKOJ: Posle 2 ili 3 pucnja Vladimir otvorio vrata i pokušao da pobegne

Iskaz Tijana Mihajlović, nevenčana supruga Vladimira Bjelanovića, koji je likvidiran na Vračaru, na saslušanju detaljno opisala poslednje trenutke njegovog života

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Tijana Mihajlović, koja je bila u automobilu s Vladimirom Bjelanovićem kad je likvidiran 9. decembra prošle godine u Mileševskoj ulici na Vračaru, ispričala je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu da joj ni danas nije jasno zbog čega je neko ubio njenog nevenčanog supruga. Ona je, kako Kurir saznaje, navela da je do tog dana njihov život imao uobičajenu rutinu koju ništa nije remetilo. - Sve što se dogodilo veliki je šok za mene. Ni jedna jedina sitnica u našem životu nije ukazivala na to da bi tako nešto moglo da se dogodi - ispričala je, kako otkriva sagovornik Kurira iz istrage, Tijana Mihajlović. Krenuli na posao Tog jutra, kao i svakog drugog dana, Vladimir je oko 10 sati krenuo da je odveze na posao. - Ušli smo u kola, sve je bilo uobičajeno. U jednom trenutku pogledala sam ispred sebe i videla čoveka obučenog u crno, sa crnom fantomkom ili šalom preko lica, kako stoji ispred kola. Sa dve ruke držao je pištolj uperen u nas - ispričala je, navodno, Tijana, koja je jedini očevidac zločina zbog kog su uhapšeni Stefan Blagojević (25) i Predrag Ratković (40), nekadašnji pripadnik „crvenih beretki“.

Surovo... Bjelanović izrešetan usred dana

Devojka na čije je oči ubijen njen nevenčani suprug, međutim, rekla je da ne bi mogla da prepozna ubicu. - Možda bih mogla da prepoznam jaknu, ali čoveka ne. Videla sam ga tek na sekundu, jer sam uplašena spustila glavu i pokušala da se sakrijem. Počela je pucnjava, sve je bilo kao na filmu. Činilo mi se da traje čitavu večnost - prisetila se ona. Kako je ispričala na saslušanju, videla je da je posle dva ili tri pucnja Vladimir otvorio vrata i pokušao da pobegne niz ulicu. - Skrivala sam se sve dok pucnjava nije prestala. Kad je sve utihnulo, ustala sam i izašla iz kola. Videla sam Vladimira kako leži. Prišla sam mu, bio je mrtav... Sećam se da sam klekla pored njega. Tako sam stajala sve dok nisu došli policajci i pomerili me - prepričala je ona poslednje trenutke provedene pored supruga.

Osumnjičeni... Ratković i Blagojević

Ne zna šta je motiv

Prema navodima tužilaštva, automobilu je prišao Stefan Blagojević, koji je prvi zapucao u Bjelanovića. Kako se sumnja, na njega je potom, kad je istrčao iz auta, iz „heklera“ zapucao Ratković, a kad je pao, Blagojević mu je ponovo prišao i „overio ga“. Tijana Mihajlović na saslušanju nije mogla da pomogne istražiteljima da otkriju šta je motiv surovog ubistva. - Ispričala je da su živeli od novca koji su njegovi roditelji dobili od prodaje placa, kao i da je kupovao i preprodavao kola i tako zarađivao nešto malo novca - navodi izvor Kurira.