Foto: Marina Lopičić

Konačno u zatvoru

KRISTIJAN CVILI IZA REŠETAKA: Kajem se, ovo je trebalo da bude šou-biznis!

Goluboviću određen pritvor do 30 dana zbog pretnji Tamari Đurić. Nakon toga iz CZ ide pravo u Zabelu na izdržavanje kazne zbog droge

Crna Hronika
> 01:56h

BEOGRAD - Kristijan Golubović ponovo je od juče iza rešetaka, pošto je posle odluke Višeg suda da mu odredi pritvor do 30 dana zbog ugrožavanja sigurnosti Tamari Ðurić sproveden u Centralni zatvor. Pritvor mu je određen, kako Kurir saznaje, da ne bi ponovio krivično delo.

Ozbiljne pretnje... Tamara Đurić bila na udaru Golubovića

Štitio sam Tamaru

Saslušanje Kristijana, koji je u Palatu pravde došao oslanjajući se na štake, počelo je juče oko 13 sati i trajalo je oko sat vremena. Golubović je, kako Kurir nezvanično saznaje, priznao da je 17. januara objavio status na Fejsbuku u kojem piše: „Tamara Đurić živa je samo zato što sam ja naredio...“, tvrdeći da je samo nameravao da sugeriše velikom broju obožavatelja koje ima da je ne diraju.

- Kajem sve zbog svega! Sve je to bio šou-biznis, ništa ja nisam mislio ozbiljno. Hteo sam da se pokažem u najboljem svetlu, a sada su svi protiv mene. Svi me pljuju, vode medijsku hajku protiv mene - rekao je, kako Kurir nezvanično saznaje, žestoki momak na saslušanju. On je pokušao da objasni da nije pretio Tamari. - Tamara i ja smo imali loš odnos dok smo bili na Farmi, ali smo se pomirili. Posle izlaska s Farme, čak sam otišao na večeru s njom i Željkom Mitrovićem - rekao je juče Golubović na saslušanju u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Njemu se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora. Takođe, zbog istog krivičnog dela, ali i nanošenja povreda protiv njega je postupak pokrenulo i tužilaštvo u Mladenovcu.

Podrška... Kristijanova sestra Aleksandra juče ispred suda

Odlagao zatvor

Golubovića takođe čeka i tri godine i osam meseci zatvora, koliko mu je ostalo da odsluži od osam godina, na koliko je osuđen zbog trgovine drogom ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu 2010. On je do sada podneo četiri molbe za odlaganje služenja kazne. - O poslednjoj molbi još nije odlučeno jer sud Goluboviću nije uspeo da uruči zahtev da dostavi lekarsku dokumentaciju. Sada mu je i to uručeno i on ima rok od osam dana da dostavi nalaz sudu - kaže izvor Kurira iz suda. Golubovićev advokat Gvozden Grgur najavio je žalbu na odluku o pritvoru.

Žena ga se odrekla NEK MU BILJANA DONESE GARDEROBU Ivana Veljović, supruga Kristijana Golubovića, nije se juče pojavila u Palati pravde iako se u sudu okupilo nekoliko njegovih prijatelja. - Ivana je odlučila da ne ide da ga vidi, čak i da mu ne donese stvari, a prijateljima je kratko rekla da je „ne zanima Kristijan i da slobodno njegova prijateljica Biljana Lukan može da mu odnese garderobu za zatvor“. Među okupljenima u sudu juče je bila Kristijanova sestra, kao i pomenuta Biljana Lukan, koja je vređala novinare, a sebe nazivala Svetim Petrom. (M. D.)