Foto: Marina Lopičić

Apelacioni sud

UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA: Doktor Roso ponovo pred sudom

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su Nenad Roso poznatiji kao "doktor Roso" i još troje njegovih saradnika oslobođeni optužbi da su prevarom sa „rajf generatorom“ oštetili više građana Srbije za preko 15 miliona dinara.

Crna Hronika
> 00:00h

Istom odlukom koja je danas objavljena na njegovom sajtu, Apelacioni sud je naložio da im se suđenje ponovi.

U obrazloženju svoje odluke Apelacioni sud je naveo da je izreka presude protivrečna sama sebi, a presuda nema uopšte razloga i u njoj nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

Optužnicom Prvog osnovnog javnog tužioca Rosou, Željku Šeatoviću, Jovici Veličkovu i Nadeždi Stojković se stavlja na teret da su od decembra 2007. godine do avgusta 2009. godine, u Beogradu građane dovodili u zabludu da će ih taj generator u kombinaciji sa određenim lekovima izlečiti od karcinoma i leukemije.

Na taj način su ih naveli da im za usluge predaju 15.576.515 dinara. Roso se prethodno reklamirao na televiziji i lažno se predstavljao kao doktor alternativne medicine za koju ne poseduje sertifikat o stručnosti, navodi se u optužnici. Željko Šeatović je bio zadužen za servisiranje električnog generatora koji nije registrovan kod nadležnih organa Republike Srbije, niti ima potreban sertifikat i atest.

Nadežda Stojković je zakazivala preglede, a kod Jovice Veličkova su građani poručivali preporučene preparate, navodi se u optužnici.

Svo četvoro se terete za krivično delo prevare u produženom trajunju. Po podacima koje su istražni organi ranije zvanično objavili, Roso je sumnjičen da je po tretmanu naplaćivao građanima 200-300 evra, a da je napravu „rajf generator“ prodavao za 1.200 evra pa i više.