Foto: Printscreen YT

Umro otrovan

PUTINOV POLJUBAC: Zbog ovog snimka je Litvinjenko optužio ruskog predsednika da je pedofil

Susret sa dečakom je na sasvim drugačiji način tada je protumačio Litvinjenko. On je naveo da je to što je Putin kleknuo ispred dečaka i poljubio ga u stomak u najmanju ruku neobičan gest i optužio ga da je pedofil

Planeta
> 18:10h

Ruski predsednik Vladimir Putin 2006. godine, tokom manifestacije na Crvenom trgu u Moskvi poljubio je u stomak tada petogodišnjeg dečaka Nikitu Konkina. Upravo taj trenutak iskoristio je Aleksandar Litvinjenko da jednog najmoćnijih svetskih lidera optuži da je pedofil, zbog čega je, kako neki tvrde, Putin i naredio njegovo ubistvo.

Deset godina kasnije, a nekoliko dana nakon što je Velika Britanija objavila izveštaj u kojem se Putin optužuje za likvidaciju bivšeg rukog špijuna Litvinjenka, dečak koga je Putin poljubio progovorio je o tom iskustvu.

Nikita je naveo da ga "Putinov poljubac nije ni malo zagolicao" i da mu je prijao. Dečak je za "Mejlonline" ispričao da ga je ruski predsednik pozvao i da je mu je on prišao, nakon čega je Putin prvo pitao ko je, a potom mu zadigao majicu i poljubio ga u stomak.

-To je bilo sve. Bio sam veoma iznenađen- rekao je Nikita.

Foto: AP

Njegova baka, koja ga je dovela pred ruskog predsednika navela je da Putin veoma cenjen u njihovoj porodici i ispričala kako je dečaj bio ošamućen nakon poljupca, toliko da nije hteo da pere stomak nekoliko narednih dana.

Govoreći o pometunoj situaciji, Putin je tada istakao da je to bio samo spontani gest.

-Hteo da ga pomazim kao da je mače i zbog toga sam to uradio. Učinio mi se veoma fin. Nije bilo ničeg drugog u tom gestu - naveo je tada Putin.

Međutim, ovaj neuobuičajeni susret na sasvim drugačiji način tada je protumačio Litvinjenko. On je naveo da je to što je Putin kleknuo ispred dečaka i poljubio ga u stomak u najmanju ruku neobičan gest i optužio ga da je pedofil. Osim toga, Litvinjenko je tvrdio da postoje snimci na kojima se vidi ruski predsednik u veoma intimnim situacijama sa dečacima. Upravo ove optužbe mnogi vide kao razlog zbog kojeg je Putin navodno naredio Litvinjenkovu smrt.

http://www.youtube.com/watch?v=nd2Z3nXnLD0
(indepedent-Blic)