Foto: Printscreen Facebook

Širenje mržnje

(VIDEO) BRITANSKI MUSLIMANI ZAMALO LINČOVALI HRIŠĆANE: Napali ih zbog protesta protiv džihadizma

Pripadnici britanskog pokreta "Prvo Britanija" probali su da se prošetaju kroz izrazito muslimansku četvrt Buri park u Lutonu noseći nekoliko velikih krstova. Međutim, ubrzo ih je napala grupa muslimana, koji su im uzvikivali pogrdne reči i nasrtali na njih.

Planeta
> 15:18h

Grupa je ubrzo krenula da se povlači, a pobesneli muslimani su krenuli prema njima da ih isteraju iz kvarta. U čitavu priču se umešala i policija, ali pobesneli stanovnici Buri parka nastavili su da provociraju i napadaju "patroldžije".

Ova grupa je objavila i snimak čitave priče na svom portalu i Fejsbuku. Oni su objasnili da je ovaj deo Lutona naseljen "islamskim ekstremistima, ISIS fanaticima, propovedicima mržnje i teroristima".

"To je možda najgore okupljalište islamista u čitavoj državi. Kao odgovor na nedavno hapšenje podržavaoca ISIS-a (koji je iz Buri parka) u Britaniji je prvi put izašla "Hrišćanska patrola" i naišla na divljačko neprijateljstvo lokalnim muslimana", piše na njihovom profilu.

Oni tvrde da su napadnuti jajima i verbalno zlostavljani. "Muslimani su tvrdili da su "preuzeli" Luton i Veliku Britaniju. To je budućnost Britanije", zaključili su u svom postu.

(E.P.K)