Foto: Saša Pavlić

Pred vratima Benfike

CRVENO-BELI PRODALI PRAVA: Zvezda ne odlučuje o Jovićevoj karijeri, već Apolon

Poslovni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović izjavio je da klub nema pravo da donosi odluke u vezi karijere Luke Jovića jer je ranije prodao njegova prava Apolonu sa Kipra, koji se, uz saglasnost fudbalera, pita oko mogućeg transfera.

Fudbal
> 05:10h

Portugalski list O'Žogo preneo je da će najmlađi strelac u istoriji Crvene zvezde uskoro potpisati za Benfiku, kao i da je transfer završio menadžer Falji Ramadani, zasupnik agencije kojoj su crveno-beli prodali većinski deo prava.

"Povodom informacija koje dolaze sa različitih strana, a u kontekstu prelaska fudbalera Luke Jovića u novi klub, smatramo da je od značaja ponovo informisati javnost da je FK Crvena zvezda, kao što je u nekoliko navrata već bilo rečeno u javnosti, tokom prošle godine deo svojih potraživanja, vezana za potencijalni prelazak igrača, predala uz nadoknadu FK Apolon iz Limasola", poručio je Pantović u pismenoj izjavi.

Pantović je istakao da je takav potez urađen kako bi se otklonila opasnost od potencijalnog gubitka bodova u Superligi zbog odluke FIFA Disciplinske komisije u vezi dugovanja bivšem prvotimcu Gžegožu Bronovickom.

"Imali smo u vidu da bi u drugom stepenu potencijalna kazna, u slučaju neplaćanja, bila prelazak našeg kluba u niži rang", istikao je Pantović i dodao:

"Samim činom odricanja od određenih prava pri transferu registracije igrača, klub se odrekao i prava da odluči o tome gde će nastaviti karijeru. U tom smislu igrač je slobodan, da uz dogovor sa FK Apolon i u slučaju iskljucivo njemu odgovarajuće ponude, odabere sredinu gde želi da nastavi karijeru, ukoliko to bude želeo", pojasnio je Pantović i dodao da klub podržava svaku odluku Luke Jovića.