Foto: Nemanja Pančić

Kampanja će trajati desetak dana

VUČIĆ: Izbori me ne zanimaju, ali će biti raspisani za 45 do 50 dana

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da će izbori biti raspisani za 45 do 50 dana, ali da ga izbori trenutno ne zanimaju, te da su njemu lično posao i rezultati važniji od svih izbornih rezultata.

Politika
> 16:40h

On je ponovio da će kampanja trajati desetak dana, da izbori jesu najbolji način da se reše svi nesporazumi u društvu, ali da je njemu posao najvažniji.

"Od mene danas nema srećnijeg čoveka (povodom otvaranja stanice Prokop) i uopšte ne mogu da razmišljam o izborima", rekao je Vučić, upitan da komentariše izjavu poslanika Vladimira Đukanovića da "stranci neće dozvoliti da Vučić pobedi".

Kako je dodao, njegov je posao da radi, vredno i naporno, i on će to i dalje činiti, a "ko će da se udružuje protiv nas, neka to radi i dalje".

Dodao je da su rezultati važniji od svih izbora, da su važnije skole i bolnice, da je to posao i da je mnogo važniji od izbornih rezultata.

"Neka svi rade svoj posao i neka pobede, ako mogu, to za mene nije problem", naveo je Vučić, a odgovarajući na pitanje koliko je atmosfera u društvu uticala na odluku da se ide na izbore poručio: "Glavni razlog za izbore su naši planovi. Treba da završimo sve poslove do 2020. a naravno da postoji atmosfera u kojoj opozicija kaže da ja nemam legitimitet. I onda su izbori dobri za društvo, pošteno je i demokratski da građani na izborima odluče".