Foto: Printskrin, Instagram

Sajt trofejnog kluba ispratio Babunskog

Slavna Barsa poželela sreću Davidu u Zvezdi!

Katalonski gigant objavio je tekst i galeriju fotografija mladog fudbalera, koji će danas ili sutra potpisati ugovor u Beogradu

Fudbal
> 15:48h

Znalo se da je Barselona veliki klub, ali koliko su iznad ostalih, pokazali su na zvaničnom sajtu zahvalnicom svom bivšem igraču Davidu Babunskom. Devet godina proveo je David Babunski u Crvenoj zvezdi, a to je period koji na La Masiji izuzetno poštuju i cene. Mladi makedonski reprezentativac koji treba da potpiše za Crvenu zvezdu naučio je sve o fudbalu u Barseloni. Osvajao je trofeje u mlađim kategorijama, igrao Ligu šampiona za mlade, stigao do B ekipe katalonskog kluba. Posle isteka ugovora odlučio je da pređe u Crvenu zvezdu, a Barselona je na svom zvaničnom sajtu objavila prigodan tekst o Davidu, kao i galeriju od 21 fotografije tokom njegovog razvoja na La Masiji - od talentovanog dečaka sa 12 leta, kad je došao u Barsu, do formiranog fudbalera od 21 godine, spremnog za okršaje u seniorskom fudbalu.

Mladi fudbaler se već nalazi u Beogradu, kaže da je njegov fudbalski idol Andres Inijesta i nada se da će s Crvenom zvezdom igrati u Ligi šampiona. - Kao fudbaler sam se formirao u Barseloni, ali sad me zanima samo Crvena zvezda. Došao sam u veliki klub, hoću da se nametnem i da na leto igramo Ligu šampiona - rekao je David Babunski. (A. R.)

Reč trenera GROF BOŽOVIĆ : BABUNSKI NAS NIŠTA NE KOŠTA Miodrag Božović objasnio je i dolazak Davida Babunskog iz Barselone: - Babunski je igrač koji je bio u Barseloni B, mlad fudbaler koji Crvenu zvezdu ništa ne košta. Jednostavno, može se reći da je to igrač za nas. Pokušavamo da pogodimo nešto naslepo. Ako od njega nešto bude, dobro... Nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo.