Foto: Fonet Novembar 2015

Nema racionalizacije državne uprave

POKRET DOSTA JE BILO: Vlada nije ukinula Agenciju za privatizaciju, Vučić ne sprovodi nikakve reform

BEOGRAD - Pokret "Dosta je bilo", na čijem je čelu Saša Radulović, saopštio je da Vlada Srbije nije ukinula Agenciju za privatizaciju, kao što je trebalo da uradi po Zakonu o privatizaciji, nego da je samo promenila ime u Agenciju za vođenje sporova u postupku privatizacije".

Politika
> 00:00h

"Promena imena je deo strategije zamajavanja građana koju sprovodi (premijer) Aleksandar Vučić. Poslovima zastupanja države u postupcima pred sudovima, arbitražama, organima uprave i drugim nadležnim organima bavi se Republičko javno pravobranilaštvo i nema nikakve racionalne potrebe da se osniva nova Agencija za vođenje sporova u postupku privatizacije", navodi se u saopštenju.

Taj pokret je upozorio Vladu da se "ne igra" sa dokumentacijom o privatizaciji koja je bila u Agenciji za privatizaciju, da se ne bi dogodilo da nestane kao što je nestala dokumentacija iz Narodne banke Srbije, posle petooktobarskih promena.

"Vučić ne sprovodi nikakve reforme, a ponajmanje racionalizaciju državne uprave gde su nagurani partijski kadrovi koji mu služe za održanje na vlasti. Deo službenika iz dosadašnje agencije je pre nove godine, preko partijske veze, prebačen u Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika, deo u Ministarstvo privrede, a deo u novoformiranu agenciju. Nova Agencija će imati i plaćeni Upravni odbor. Odbor kao i oni u kojima sede partijski kadrovi sa tako sjajnim poslovnim biografijama da Vlada mora da ih krije po cenu plaćanja upravnih sporova koje je pokrenuo pokret Dosta je bilo", dodaje se.