Foto: Facebook

Opsednuta islamom

(FOTO, VIDEO) TINEJDŽERKA IZ PAKLA: Iskasapila majku posle gledanja džihadističkog pogubljenja!

Lisa Borč iz Danske osuđena je na devet godina zatvora jer je u avgustu 2014. godine ubila svoju majku posle gledanja snimaka na kojima džihadistu Islamske države vrše pogubljenja.

Planeta
> 18:22h

Lisa koja je tada imala 15 godina, i njen dečko Muhamed Abdula (29) izboli su njenu majku Tinu Romer Holtegard najmanje 20 puta u porodičnoj kući u Kviselu na severu Danske.

Ova 16-godišnjakinja odslužiće najdužu kaznu koja je ikad izrečena za tinejdžera u Danskoj. Lisa je na presudu uložila žalbu i okrivila svog dečka koji je po njenim rečima sve isplanirao. Rekla je sudu da je priznala zločin samo zato jer se bojala svog 29-godišnjeg momka.

Njen očuh Jen Holtegard izjavio je za danske medije da za ubistvo ne krivi islam, iako je Lisa bila opsednuta islamskom državom. Tokom saslušanja u septembru, na sudu je otkriveno da je bila opsednuta radikalnim islamom od kada se zaljubila u muslimana. On ju međutim ostavio i preselio se u Švedsku kako bi bio sa svojom ženom i decom.

Ona je ubrzo našla drugog dečka, Iračanina Abdula, sa kojim se sprijateljila u prihvatilištu koje je podignuto u blizini njene kuće. Kada je policija posle dojave o ubistvu ušla u njenu kuću, zatekla je Lisu kako na mobilnom telefonu gleda video snimke na YouTube-u. Na pitanje gde joj je majka, ona je mirno sedeći prstom pokazala na gornji sprat. Sve vreme gledala je smaknuća britanskih humanitaraca. Zajedno sa dečkom planirala je da ode u Siriju i da se bori na strani Islamske države.

Na sudu su jedan drugog krivili za ubistvo, a porota je čula nekoliko verzija onoga što se dogodilo. Iako je Abdul pobegao posle zločina, policija je pronašla njegove otiske prstiju u spavaćoj sobi žrtve. Na sudu nije utvrđeno ko je zadao smrtonosni ubod, ali oboje su proglašeni krivim za ovo svirepo ubistvo. Abdul je dobio 13 godina zatvora i biće proteran iz Danske kad odsluži kaznu. Oboje moraju da plate odštetu Lisinom očuhu, njenoj sestri bliznakinji i mlađem bratu.

(Jutarnji)