Foto: Fonet

Predizborna kampanja

DS predstavila predizborni program za Novi Sad

NOVI SAD - Demokratska stranka u Novom Sadu danas je počela predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore predstavljanjem predizbornog programa za Novi Sad, saopšteno je iz Gradskog odbora DS.

Srbija
> 23:36h

Predsednik tog odbora Veljko Krstonošić kandidat je za gradonačelnika, a novosadske demokrate javnosti su predstavile i "Tim za Novi Sad" koji, kako se navodi, čine profesori univerziteta, stručnjaci u različitim oblastima rada i stvaralaštva, članovi i prijatelji DS. Krstonošić je rekao da je početak kampanje za lokalne izbore u Novom Sadu zapravo, "početak teškog puta na koji polazi Demokratska stranka u Novom Sadu".

"Put jeste težak, ali će utoliko biti veće i naše zadovoljstvo kada stignemo do cilja. Naš cilj jeste da od našeg Novog Sada ponovo stvorimo dobro mesto za život. A da Novi Sad danas nije dovoljno dobro mesto za život to svi vidimo i osećamo", rekao je Krstonošić.On je rekao da je u izradi predizbornog program DS učestvovalo više od 300 ljudi, među kojima nekoliko desetina doktora nauka, profesora univerziteta i stručnjaka u različitim oblastima, a da je program koncipiran tako da odgovori na šest ključnih pitanja budućeg oporavka i razvoja Novog Sada.

Ta pitanja su, po Krstonoševićevim rečima: Kako očuvati prepoznatljivi identitet Novog Sada koji se evidentno kruni i nestaje pred našim očima, kako opravdati kandidaturu grada za evropsku prestonicu kulture, kako podići kvalitet života, unaprediti solidarnost i podstaći ravnopravnu uključenost svih građana u zajednicu...Krstonošić je istakao da je DS spremna da razgovara sa strankama, organizacijama i pojedincima u Novom Sadu s kojim deli iste vrednosti i s kojim, kako je rekao, "može postići sporazum o zajedničkom političkom delovanju".

"Razgovarati i sarađivati možemo s onima koji su spremni da poštuju i sprovode naša programska opredeljenja, koji neće ni pre ni posle izbora ulaziti u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i njenim satelitima, koji ne kupuju glasove na izborima i koji ne sarađuju s onima koju kupuju glasove", rekao je Krstonošić.