Foto: Tanjug Oksana Toškić, Ivica Da

Vlada u kampanji, a izbori nisu ni raspisani

OTVARAČI: Vlast koristi svaku priliku da se slika za novine i televiziju!

POZERI: Vučić juče otvorio fabriku, a već danas „probija“ tunel, Stefanović sa Malim obilazio radove na bulevaru

Politika
> 12:46h

BEOGRAD - Vanredni parlamentarni izbori još nisu ni raspisani, ali su se zato političari uveliko rastrčali po Srbiji i otpočeli sezonu otvaranja fabrika, tunela, pa čak i obeležavanja slava! Tako je premijer Aleksandar Vučić juče prisustvovao otvaranju fabrike cipela „Geoks“ u Vranju, ministar policije Nebojša Stefanović je bez ikakvog povoda s gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim obilazio radove na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja u Grockoj, dok je gradski menadžer Goran Vesić dojurio na prijem povodom pekarske slave Sveti Atanasije. Pri tome, Vučić već danas namerava da krene u akciju probijanja tunela.

Rade i nedeljom... Ministar policije bez povoda nadgleda kako napreduju radovi na ulici (gore) a Vesić otišao na slavu kod pekara

Cipele za šetanje Tokom posete fabrici u Vranju premijer je radnicima poručio da će „kada budu šetali svetskim metropolama, u izlozima videti svojih ruku delo“, što bi možda i bila lepa želja kad ne bi imali u vidu ekonomsku situaciju i plate u Srbiji. Istovremeno, Mali i Stefanović u Grockoj su poručili da će gradska vlast Beograda nastaviti da radi za dobrobit građana. - Politika Vlade Aleksandra Vučića da se pokažemo konkretnim rezultatima i delima, a ne rečima i obećanjima daje rezultate - rekao je ministar policije, bez konkretnog objašnjenja zašto je uopšte prisustvovao rekonstrukciji radova na ulici. S druge strane, pozdravljajući beogradske pekare, menadžer Vesić je rekao da im Skupština grada Beograda srdačno čestita slavu i poručio: - Neka vas štiti vaš zaštitnik Sveti Atanasije Veliki.

POGNULI GLAVE Koliko su obični građani oduševljeni kada im premijer Srbije dođe u posetu, svedoči fotografija radnika fabrike „Geoks“ u Vranju, koju je Aleksandar Vučić juče obišao.

Nemaju program Analitičar Slobodan Antonić ističe da je jasno da imamo izbornu kampanju bez raspisanih izbora. - To je našoj vlasti uvek najzgodnije budući da bi u pravoj i ozbiljnoj izbornoj kampanji morao da se iznese izborni program i odgovara javnosti na suštinska i životna pitanja, a ne sa da se otvaraju prilaznice i tuneli na svakih dva kilometra jednog te istog puta. Ovako političari pričaju šta hoće, a niko ih ne pita ono što birače stvarno zanima - kaže Antonić.

HIT Šou kod Marića VUČIĆ PRED ŽENSKIM STRAŠNIM SUDOM! Premijer Srbije Aleksandar Vučić odgovaraće večeras uživo u devet na pitanja pevačice Jelene Karleuše, doktorke Nade Macure, Tine Šakotić, koja je bila žrtva nasilja, i najverovatnije teniserke Jelene Janković. U publici će biti i anonimnih žena, koja će moći da postave pitanje predsedniku Vlade. Lider SNS, prema rečima autora emisije Milomira Marića, nije zahtevao da zna koja pitanja će mu pomenute dame postaviti u emisiji. - Nije bilo nikakvih problema o dogovoru, odmah je pristao. S obzirom na to da se emisija emituje uživo, biće vrlo interesantno, naročito sa Jelenom Karleušom, koja je njegov politički protivnik - poručio je Marić. Pevačica Jelena Karleuša je gostovanje potvrdila statusom na Fejsbuku: „U ponedeljak 1. februara, u emisiji ‚Ćirilica‘ na TV Hepi razgovaram sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem. Uživo, s početkom od 21h“. PR Hitne pomoći Nada Macura s druge strane kaže da je uzbuđena i da se ne boji susreta sa Vučićem. Ipak, ne želi da otkrije o čemu će razgovarati. - Ja sam od 1995. godine u novinarstvu i nemam problem sa postavljanjem pitanja. Vučića se ne plašim, on je vredan i uspešan čovek. Ne plašim se da mu postavim nijedno pitanje, a vrlo sam uzbuđena što ću razgovarati s njim uživo - poručila je Macura.