Foto: Shutter

DRAMA KOD IVANJICE

HRABRA BAKA SPREČILA KOMŠIJU DA SILUJE ĆERKU: Ispovest Radijane K. (66) koja se borila sa manijakom

Milojica je nasrnuo na moju Ranku, dva sata je trajala prava agonija, na kraju sam uspela da ga oteram, priča hrabra žena koja je zaustavila pomahnitalog Milojicu Kolarevića

Crna Hronika
> 09:56h

IVANJICA - Kao na sina sam gledala na Milojicu. A šta uradi krvnik, hteo je da nas siluje! Najvažnije je da sam ćerku sačuvala od manijaka posle dva sata borbe. Preživele smo i to je bitno - kaže za Kurir Radijana K. (66), koju je napao komšija Milojica Kolarević (48). On je uhapšen i određen mu je pritvor zbog pokušaja silovanja Radijane i njene bolesne ćerke Ranke K. (48). Radijana kaže da je drama u njenoj kući u selu Vučak kod Ivanjice trajala sve do jutarnjih časova. Pio je celu noć - Milojica je došao u četvrtak uveče kod nas i doneo dve flaše rakije. Ne mogu da kažem, nešto mi je ukazivalo da se zlo sprema. Već nekoliko meseci čudno se ponašao, pozivao me u svoju kuću, ali sam mu stalno ponavljala da mi je kao sin jer ima godina kao moja deca. Jednom mi je čak rekao: „Kad bih znao da te neko voli, ja bih ga ubio“ - počinje priču Radijana. Ona navodi da je, iako je komšija insistirao da sede zajedno, odlučila da spava s ćerkom u kuhinji. - Predložila sam Ranki da se ne svlačimo, već da samo legnemo zajedno. On je celu noć sedeo i pio. Oko dva sata sam ustala, dala mu hranu i zamolila ga da ode. Rekla sam mu da mi ne treba to da selo priča kako mi komšija sedi u kući dok mi je muž u bolnici - priča Radijana i dodaje da je odbio da izađe. Ranka je vrištala - Oko pet sati počeo je da šutira naš krevet. Vikao je razne grozote, govorio da ne izlazi „dok nekoga ne j..e“. Skočila sam preko ćerke i počela da ga gađam čašama kako bih ga oterala. Međutim, on je iskoristio trenutak, zgrabio moju ćerku i udario je pesnicom u glavu. Od siline udarca pala je na pod, a on je legao preko nje i počeo da joj cepa garderobu - drhtavim glasom govori naša sagovornica. Kako sama navodi, u tom trenutku dobila je nadljudsku snagu. - Počela sam da ga vučem i udaram, a on me je zgrabio i odvukao u drugu sobu. Dva sata me je maltretirao. Tukao me je, čupao za kosu, gušio, ma svašta je pokušavao... Znala sam da mi je ćerka ostala uplakana u drugoj sobi, čula sam je kako vrišti jer se jadnica uplašila. Borila sam se s njim jer nisam smela da dozvolim da mi bilo šta uradi. A mislila sam da ću umreti - kaže hrabra baka. Izbacila ga iz kuće Napasnika se otarasila, kako sama priznaje, malim lukavstvom. - Rekla sam mu da me pusti po rakiju, da popijemo po jednu, pa da opet budemo prijatelji. On je odlučio da izađe, a ja sam odmah zaključala vrata. Lupao je i vikao, ali ga nisam puštala. Uspela sam da pozovem policajca, poznanika mog sina, i ispričam šta se dešava. Onda su došli i odveli ga - završava ispovest Radijana K.

Ćerka u šoku SPAVA PO CEO DAN Kako Radijana kaže, ćerka joj je još uvek u šoku zbog svega što se dogodilo. - Moja Ranka je bolesna. Da zlo bude veće, prošle godine je imala ginekološku intervenciju. Otkako se ovo dogodilo, spava po ceo dan. Uplašena je, jedva je i u policiji i lekarima ispričala šta se desilo - kaže naša sagovornica.

Meštani o Radojici NISU SMELE DA GA PRIJAVE Komšije napadnutih žena kažu da je Milojica i ranije pio, ali da nisu očekivali da će napasti bilo koga. - Sada smo saznali da je i ranije pokušavao da napadne Ranku i Radijanu, a da one nisu smele to da ispričaju. Strašno je ovo što se dogodilo ispred naših očiju - dodale su komšije.