Čelnici opštine Zemun rasipaju pare građana

BEZ BLAMA: Vučićev šofer dao 2,5 miliona fantomskoj firmi za čišćenje snega!

Ni da trepnu: Zemunska vlast i predsednik Matić odbijaju da objasne zašto su potrošili toliko za posao koji i nije u njihovoj nadležnosti

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Opština Zemun bez pardona troši pare poreskih obveznika i angažuje neregistrovanu firmu da čisti sneg sa puteva, iako po zakonu to i nije u njenoj nadležnosti.

Za trodnevno „lopatanje“ snega nekadašnji šofer Aleksandra Vučića, a sada predsednik opštine Dejan Matić, iskeširao je neverovatnih dva i po miliona dinara, pišu Zemunske novine. Na sajtu ovog portala navodi se da je opština Zemun angažovala preduzetnika Zorana Mandića, koji se jedini javio na tender i dobio ovaj posao.

Rasipnik... Dejan Matić

Inače, opština Zemun uopšte nije ni nadležna za čišćenje puteva, ve je to posao Grad Beograda. Podsetimo, Kurir je već pisao o rekordno brzom bogaćenju nekadašnjeg Vučićevog vozača, a sadašnjeg čelnika Zemuna Dejana Matića, koji je za samo šest meseci postao vlasnik nekoliko nekretnina i hektara zemlje. Matić nikada nije odgovorio na pitanje kako mu je pošlo za rukom da se toliko obogati. S. ĐURIĆ

Zanemeli BEZ ODGOVORA Iako je Kurir opštini Zemun prosledio set pitanja povodom ovog slučaja, iz opštinske uprave prvo su nam rekli da ćemo odgovore dobiti tokom jučerašnjeg dana, ali do zaključenja ovog broja nisu prosledili nijedan odgovor. Oni nisu odgovorili na sledeća pitanja: 1. Kako to da opština Zemun organizuje čišćenje puteva od snega kada to nije u njenoj nadležnosti? 2. Zar čišćenje snega nije moglo da bude jeftinije od 2,5 miliona?