Foto: Beoinfo

Izmena projekta

(FOTO) MALI OBIŠAO RADOVE: Posle 25 godina proširujemo deo Tošinog bunara

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na Tošinom bunaru, gde se posle 25 godina otkada je napravljen projekat proširuje ova saobraćajna deonica.

Beograd
> 00:00h

Kako je tom prilikom istakao, Tošin bunar je veoma važna saobraćajnica, koja spaja Bežanijsku kosu sa Zemunom, auto-putem i ostatkom grada.

– Projekat je urađen još 1991. godine, ali 25 godina nisu rešeni imovinsko-pravni problemi niti je projekat unapređen kako bi radovi mogli da počnu. Do kraja aprila radovi će biti završeni i tako će se povećati efikasnost i brzina saobraćaja u ovom delu grada. Tošin bunar će imati tri trake u oba smera, nove drvorede, javnu rasvetu – precizirao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je najavio i da će danas biti održana sednica Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na kojoj će se odlučiti o izvođaču radova za nastavak i konačan završetak pristupnih saobraćajnica od Mosta na Adi do ovog dela.

Nastavak radova očekuje se u narednih mesec i po dana, to jest odmah po potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem.

– Kada za godinu i po dana završimo radove, imaćemo potpuno funkcionalan Most na Adi i proširen deo Tošinog bunara, a samim tim i znatno efikasniji saobraćaj – dodao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je podsetio i da je ovo samo deo ovogodišnjih infrastrukturnih radova. U budžetu Direkcije za građevinsko zemljište obezbeđeno je 11,3 milijarde dinara za vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje i sve ono što je važno Beograđanima, kako bi se unapredio kvalitet njihovog života i rešili nagomilani problemi.

Obilasku je prisustvovao glavni urbanista Milutin Folić i zamenik direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Petar Cekić.