Foto: Printscreen Klix.ba

ALARMANTNO

OPASAN ZAČIN POVUČEN IZ PRODAJE U BiH: Mlevena paprika iz Hrvatske puna aflatoksina!

SARAJEVO - Agencija za bezbednost hrane BiH obavestila je potrošače da je u ljutoj tucanoj paprici kompanije "Šafram" iz Zagreba otkrivena nedozvoljena količina aflatoksina B1

Bosna i Hercegovina
> 00:00h

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede zbog neispravnosti ovog proizvoda naredilo je njegovo povlačenje iz prodaje.

Agencija je kontaktirala generalnog zastupnika za proizvode iz programa "Šafram" za BiH, i saznala da su odmah obavijestili uvoznike predmetne robe i sve kupce o hitnom uklanjanju ove paprike sa tržišta.

Nadležna inspekcija na terenu vrši proveru, tvrde iz Agencije za bezbednost hrane BiH, a prema dosadašnjim informacijama utvrđeno je da je "Šafram d.o.o." sa sedištem u Banjaluci uvezao sporni proizvod, a TP Lukas Nakić ga dalje distribuirao.

Upućen je zahtev za pooštrenjem sanitarnom kontrolom nad uvozom pošiljki mlevenih paprika, kao i za proverama prisustva spornog proizvoda na tržištu.

Potrošačima se savetuje da ukoliko poseduju Šafram papriku tucanu ljutu od 35 i 50 grama sa rokom upotrebe 30. 10. 2017. godine (lot 005515) obaveste najbliži inspekcijski organ, i prijave ako ove proizvode vide na policama trgovina.

(klix.ba)