Foto: Nebojša Mandić, Srđan Kalember, Komemoracija

Tri godine od šamara na Marakani

NETRPELJIVOST: Džajić i Čović se kulirali na komemoraciji!

Nekadašnji saradnici FK Crvena zvezda okretali leđa jedan drugom na oproštaju od Srđana Kalembera, ali i krišom se pratili i osluškivali o čemu pričaju s drugima na Marakani

Fudbal
> 07:58h

Tačno tri godine nakon fizičkog obračuna na Marakani, Nebojša Čović i Dragan Džajić ponovo su se našli na mestu na kojem su i ušli u klinč. Povod je bio tužan - komemoracija Srđanu Kalemberu, jednom od osnivača KK Crvena zvezda, koji je preminuo u 88. godini.

Čović ostao bez pozdrava... Bivši saradnici nisu kontaktirali

Bez pozdrava Čović i Džajić ne pričaju otkad su se sukobili, a kad nalete jedan na drugog, okreću leđa ili samo ćutke prođu. Tako je bilo i juče. Počasni predsednik Fudbalskog kluba došao je u Medija centar stadiona Crvene zvezde, pozdravio se sa Aleksandrom Boričićem, Petrom Škundrićem, Dejanom Tomaševićem i svima ostalima koji su stajali u društvu - osim s Nebojšom Čovićem, kome je okrenuo leđa. Kada su bivši saradnici krenuli da sednu, ponovo su prošli jedan pored drugog, opet bez pozdrava. Ipak, nisu propustili da krišom gledaju jedan drugog i osluškuju o čemu pričaju s drugim ljudima.

Ne vide se... Svako na svoju stranu

Netrpeljivost traje Netrpeljivost između Čovića i Džajića datira od njihovog zajedničkog rada u upravi fudbalskog kluba. Sve je kulminiralo fizičkim sukobom krajem januara 2013. godine. Očigledno da obojica funkcionera nisu zaboravila taj događaj, tako da ni od rukovanja neće biti ništa u skorijoj budućnosti. Nebojša Čović i dalje je potpredsednik kluba iz Ljutice Bogdana, dok Dragan Džajić ima zvanje počasnog predsednika Crvene zvezde.

Čika Srđa OPROŠTAJ OD LEGENDE ZVEZDE Srđan Kalember ostaće upamćen kao jedan od osnivača Sportskog društva i Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Biranim rečima od njega se oprostio Petar Škundrić, prvi čovek SD Crvena zvezda. - Srđan je obeležio jednu epohu stvaranja Zvezde i jedan je od utemeljivača savremene košarke u Jugoslaviji i Evropi - rekao je Škundrić. Nebojša Čović je kazao da će klub ispuniti Srđanovu želju i njegovu dokumentaciju smestiti u klupski muzej.