Foto: Reuters

Ima ubijenih i povređenih

(VIDEO) OBRAČUN BANDI U DABLINU: Mafijaši upali u hotel i pucali po bokserima

Jedna osoba je ubijena, a dve su teško ranjene pošto su naoružani muškarci pucali u dvorani u Dablinu u kojoj je u toku bilo zvanično merenje uoči bokserskog meča između Džejmija Kavana i Žoaoa Benta.

Ostali sportovi
> 20:50h

Incident se dogodio u hotelu Ridžensi u Dablinu. Lokalni mediji navode da su trojica muškaraca obučeni u uniforme uleteli u dvoranu, a bili su naoružani automatskim puškama. Oni su počeli nasumično da pucaju na okupljene, a ubili su jednu i ranili dve osobe. U tom trenutku u dvorani je bilo nekoliko desetina ljudi, koji su prisustvovali zvaničnom merenju uoči meča između Kavana i Benta u borbi za evropsku titulu u lakoj kategoriji u verziji WBO.

Organizatori su potom odlučili da otkažu bokserski spektakl, koji je bio najavljen za vikend. Mediji navode da se ne radi o terorističkom napadu, već o sukobu bandi.
U dvorani je bilo nekoliko članova Dablinskog podzemlja, a pucnjava je počela kada je na vagi bio bokser Džejmi Kavano. On je sin mafijaša "Džerarda Sekire", koji je ubijen u Španiji prošle godine.
Britanski mediji navode da je u ovaj incident uključen i Kristijan Kinahan, koji je jedan od najvećih dilera droge u Evropi. Policija je navela da je istraga u toku.