Foto: Profimedia

Preduzetnik

KINEZIMA ŠALJE MIRIS OKEANA: Ovaj Britanac bukvalno prodaje vazduh i neviđeno je zaradio

Mladi britanski biznismen Leo De Vots zaradio je do sada višše od 20.000 evra tako ššto Kinezima prodaje flaše sa čistim vazduhom.

Planeta
> 00:00h

On je do sada uspeo da proda 200 flašša od 580 ml, tvrdeći da je britanski vazduh veoma čist. Flašše su transportovane u Peking i ŠŠangaj, preneli su britanski mediji.

Jedna kanadska kompanija takođe prodaje vazduh Kinezima, ali je De Vots (27) vodeći Britanac u ovom poslu. On smatra da nema niššta čudno u prodaji vazduha, pošto je i kupovanje vode sasvim normalno, pa nema razloga, kako kaže, da to ne bude slučaj i sa vazduhom.

Love svež vazduh, Foto: Profimedia

"Mi prodajemo luksuzni proizvod, koji nije za svakoga", rekao je De Vots, a jedna flaša koju prodaje njegova firma koššta neverovatnih 104 evra.

Britancu u poslu pomažžu porodica i prijatelji, koji odlaze na selo i "skupljaju" vazduh u Dorsetu u flašše.

Foto: Profimedia

Kupci iz Kine ih po dostavljanju otvaraju i udiššu vazduh, što traje svega nekoliko sekundi, prenosi britanski sajt Miror. De Vots podseća da je vazduh u Dorsetu poseban, da ima miris okeana a i pašnjaka.

"Situacija u Pekingu i ŠŠangaju je veoma tešška. Bez obzira da li je Kina odgovorna ili ne, činjenica je da ljudi tamo žžive u smogu", izjavio je De Vots.