Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo ikstrim koncept

NAPRAVITE OVU ALFU: Zasad samo prototip!

Ekstremno Jasna je pretenzija dizajnera da svoj model predstavi kao unikatni sportski produkt još od modela SZ iz 1989. ili modela „8C kompeticione“

Auto
> 00:00h

„Alfa romeo“ ne mora da brine za svoju budućnost pored toliko fanova širom sveta. Od nekih može dosta i da nauči, a jedan od njih je zaljubljenik u slavnu italijansku marku koji se potpisuje sa „LP dizajn“. Pomoću Fotošopa ovaj alfista kreirao je svoju viziju modela „hardkor“, koji je nazvao „ikstrim koncept“ (extreme concept), i to s jasnom pretenzijom da ga predstavi kao najekskluzivniji sportski produkt ovog proizvođača još od modela SZ iz 1989. ili modela „8C kompeticione“ (2007-2009). Moćni sportista podseća na jedan od najprestižnijih automobila današnjice, „Ferari FF“, ali se od njega distancira dizajnerskim elementima koji karakterišu postojeće modele „Alfa romea“. Zamišljen je kao GT vrhunskih performansi u stilizovanoj karavan verziji (shooting brake) ss troja vrata, a pokreće ga trolitarski V6 benzinac sa dvostrukim turbopunjačem, koji oslobađa 510 „konja“.

Troja vrata... Stilizovana karavan verzija

Autor je predvideo da novitet ima i pogon na svim točkovima, zahvaljujući kojem bi ponašanje na putu bilo još ubedljivije. Karoserija obiluje otvorima za „hranjenje“ vazduhom i drugim sportskim elementima, a izdvajamo zadnji deo, koji je posebno upečatljiv zahvaljujući masivnom difuzoru, ukrašenom izduvima. Ostaje da se vidi da li će ovaj fantastični rad privući pažnju ljudi iz „Alfa romea“ i ući u proizvodnju.