Foto: Tanjug Sava Radovanović

Ministarka u poseti Pančevu

Mihajlovićeva: Pomoći ženama po izlasku iz sigurne kuće

BEOGRAD - Predsednica vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je važno da društvo pomogne ženama koje napuste sigurnu kuću da se ekonomski osamostale.

Srbija
> 00:00h

"Posebnu pažnju posvetićemo prevenciji tog nasilja. Moramo svi kao društvo da se potrudimo da kada žene izadju iz sigurne kuće da im pomognemo u ekonomskom osnaživanju, odnosno da mogu da rade i izdržavaju svoju decu", rekla je ona tokom posete sigurnoj kući u Pančevu.

Ona je ocenila i da ta kuća u Pančevu može da posluži kao primer jer radi 24 časa dnevno. Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je podsetila da je Vlada Srbije usvojila predlog Zakona o rodnoj ravnopravnosti koji predvidja borbu protiv porodičnog i partnerskog nasilja nad ženama, kao i uvodjenje nacionalnog SOS telefona i savetovališta.

Rukovodilac sigurne kuće u Pančevu Jasna Vujičić je rekla da ta ustanova postoji od 2012. godine i da zbrinjava žene sa ili bez dece iz južno-banatskog regiona. Sigurna kuća u Pančevu može da primi 15 osoba.