Foto: Beoinfo

Imenovanje

ZAVRŠENA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA: Petar Stojanović imenovan za zamenika gradskog pravobranioca

BEOGRAD - Sednica Skupštine Beograda završena je danas imenovanjem Petra Stojanovića za zamenika gradskog pravobranioca. Stojanović je imenovan na pet godina, pošto je ostavku na tu funkciju podnela Milena Babić.

Beograd
> 23:00h

Odbornici su na današnjoj sednici Skupštine Beograda usvojili predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno vreme u sistemu lokalne samoprave Grada za 2015. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite. Usvojen je i Predlog odluke o načinu realizacije pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, kao i o Predlog zaključka o davanju saglasnosti na plan Komunalne policije za 2016. godinu.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o dopuni Odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, Predlog plana detaljne regulacije za rekonstrukciju i dogradnju toplovodne mreže od toplane "Novi Beograd" do područja prostornog plana Beograda na vodi, kao i Predlog plana detaljne regulacije kompleksa stanica za snabdevanje gorivom "Jakovo 1" i "Jakovo 2". Skupština grada je prihvatila i predloge odluka o izradi planova detaljne regulacije prostora izmedju ulica Matice srpske, Rableove i postojećih sportskih terena, groblja u Mesnoj zajednici Markovac, u zaseoku Crkvine i groblja u Mesnoj zajednici Selo Mladenovac u opštini Mladenovac.

Usvojen je i Predlog plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograda, Predlog zaključaka o odobravanju prenosa posmrtnih ostataka Dimitrija Tucovića, kao i rešenja o davanju saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama statuta javnih komunalnih preduzeća "Gradska čistoća", "Beogradske elektrane", SRC "Tašmajdan" i JP "Sava centar". Skupština je usvojila i Predlog pravila Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Gradski parlament je po skraćenom postupku razrešio umetničkog direktora BELEF-a Vojkana Borisavljevića.

Po skraćenom postupku, odbornici su razrešili i imenovali članove upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd i školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.