Foto: ASS

Baza za razvoj vrhunskih sportista

PREMIJERNI SERBIAN OPEN: Španović, Kolašinac i Terzić otvaraju atletsku dvoranu 1. marta

Novoizgrađena atletska dvorana na Banjici svečano će biti otvorena 1. marta, kada će se u njoj održati premijerni "Serbian open indoor meeting", saopštio je danas Atletski savez Srbije (ASS).

Ostali sportovi
> 05:30h

Direktor mitinga, nekadašnji atletičar, Dragutin Topić izjavio je da je 1. mart istorijski dan za srpsku atlčetiku i izrazio nadu da će takmičenje postati tradicionalno.

Atletičari iz zemlje i inostranstva nadmetaće se u 11 disciplina, a izvesno je da će među njima biti Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Amela Terzić i drugi.

Dvorana, atletika, Banjica, Foto: ASS

"Otvaranjem ove hale Atletski savez Srbije postaviće nove standarde u regionu, a atletski komleks na Banjici postaće baza za razvoj vrhunskih sportista, ne samo iz Srbije, već i sa celog Balkanskog poluostrva i velikog dela jugoistočne Evrope. Samim tim će na takmičenju i biti zastupljeni mahom sportisti iz ove regije, jer želimo da ih upoznamo sa svim onim što ovaj velelepni centar pruža", istakao je Topić.

U sklopu mitinga biće organizovane trke mlađih juniora i juniorki na 800m, koje će predstavljati svojevrsnu nagradu i podstrek mladim sportistima.