Foto: Dragan Kadić

Reakcija

ČOMIĆEVA LJUTA: Vučićevi mediji da prestanu sa napadima na Pajtićevu ženu

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić pozvala je danas medije u Srbiji "koji podržavaju" premijera Aleksandra Vučića da prestanu sa "nedoličnim napadima" na suprugu lidera DS Vesnu Pajtić ocenivši da takvi napadi nisu dozvoljeni ni prema kome.

Politika
> 00:00h

Kako je saopštila DS, Čomić je navela da je premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio da su "jedini mediji koji podržavaju i njega i Vladu TV Pink i Informer i da je to njihovo pravo", kao i da se zalaže za "učtivu, pristojnu i moralnu Srbiju".

"Predsednik Vlade se takođe s pravom žalio na nedopustive medijske napade, slike i tekstove o sopstvenoj porodici, a mediji koji ga podržavaju danima objavljuju nedostojne napade, slike i tekstove na suprugu predsednika DS Vesnu Pajtić", kazala je Čomić.

Ona je navela da postoje dve varijante - da ili želimo učtivu, pristojnu i moralnu Srbiju i u stvarnosti i u medijima, ili Srbiju i medije u kojoj na to pravo imaju samo neki, dok su drugi bez zaštite izloženi medijskom ruženju.

"Mi smatramo i da nedolični napadi na Vesnu Pajtić moraju prestati, kao i da nisu dozvoljeni prema bilo kome drugom, ko god on ili ona bili", dodala je Čomić.