Foto: Profimedia

Pop diva

(VIDEO) SEĆANJE NA DIVU BOŽANSKOG GLASA: 4 godine bez Vitni Hjuston

Diva raskošnog glasa Vitni Hjuston, čija je muzika obeležila poslednje dve decenije 20. veka, preminula je na današnji dan 2012. godine u hotelu Hilton na Beverli Hilsu uoči dodele Gremi nagrada.

Pop kultura
> 06:28h

Pevačica je poslednji put javno nastupila dan ranije, kada se sasvim neplanirano popela na scenu tokom zabave povodom predstojeće dodele Gremi nagrada i otpevala deo pesme "Yes Jesus Loves Me".

Obdukcija je pokazala da je poznata pevačica umrla od posledica davljenja u kadi, ali su srčano oboljenje i upotreba kokaina bili faktori koji su doprineli njenoj smrti. Na vrhuncu slave, sredinom 80-ih i tokom 90-ih bila je jedno od najporadavnijih muzičkih imena.

Rođena 9. avgusta 1963. godine u Nju Džerziju, a pevanjem je počela da se bavi kao dete. U ranoj mladosti sarađivala je sa muzičarima kao što su Čaka Kan i Džermejn Džekson, pevajući im prateće vokale i u to vreme zapala je za oko muzičkom mogulu Klajvu Dejvisu.

Njena ćerka Kristina Bobi Braun preminula je u 22. godini. Bobi Kristina se posle mamine smrti udala za Nika Gordona kojeg je njena pokojna majka odgajala kao vlastitog sina od njegove 12. godine. Ona je nađena potpuno isto kao majka, u kadi bez svesti. Posle šest meseci, izgubila je bitku i otišla kod majke za kojom je patila i nikako nije mogla da se pomiri sa njenom smrću.