Foto: Profimedia

Šteta od 12.000 rublja

BILI SU MNOGO ŽEDNI: Rus iz Sibira prokopao tunel ispod radnje i ukrao 60 flaša, znate li čega?

Žedni Rus iskopao je tunel ispod diskonta pića da bi ukrao 60 flaša votke. Kada su ga uhvatili kako pije sa svojim drugarima, ostalo je samo 10 flaša.

Ludi svet
> 10:34h
Ilustracija (Foto:Profimedia)

Neimenovani Rus (32), zadržan je u pritvoru u Kiseljovsku na Sibiru, 3.500 kilometara istočno od Moskve. Šteta je procenjena na 12.000 rublja (150 dolara), a ako bude osuđen, ovaj čovek provešće najmanje 5 godina zatvoru, izjavili su iz lokalne policijske stanice.

Diskont pića situiran je u starim barakama, a alarm se upalio 3 puta tokom pljačke, to znači da je čovek u radnju ušao tri puta kroz tunel kako bi uspeo da iznese sve flaše. Svaki put, čuvar je došao do prodavnice ali nije primetio ništa sumnjivo - vrata i prozori su bili netaknuti.

Ilustracija (Foto:Profimedia)

"Istražujući mesto zločina, ustanovili smo da je lopov iskopao tunel ispod radnje, a onda probio pod i ušao u prodavnicu", rekli su iz policije.

Kada su ga policajci pronašli, on je sa svojim bratom pio votku koju je ukrao. Do tada, samo 10 flaša je ostalo, a nesrećni lopov poklonio je većinu flaša svojim prijateljima.

On je inspektorima priznao da je uspeo da iz tri puta ukrade 60 flaša votke.

(rt.com)