Foto: Profimedia

Ako ste solo

EVO ZAŠTO NIJE LOŠE BITI SAM NA DAN ZALJUBLJENIH: Ne želim da imam muškarca, a da ne vredi ništa

Onima koji su nedavno izašli iz romantične veze ovaj dan može da posluži kao proslava novostečene slobode, dok onima koji žale što nemaju partnera Dan zaljubljenih ne mora proteći u znaku tuge i usamljenosti.

Žena
> 00:00h

Budite srećni što ste bez partnera, jer samački život pruža brojne pogodnosti kojih ćete se rado prisećati kasnije, kada ćete biti pod dojmom kompromisa i života udvoje. Budite ponosni na činjenicu što ste dovoljno samostalni da možete biti srećni i sami.

Osvrnite se oko sebe i promatrajte ljude koji su usamljeni i nesćetni i pored činjenici što su u vezi. Dok ste prepušteni sami sebi znate da vam niko ne može prigovarati, kao što se i ne morate drugome opravdavati i prijavljivati dolaske i odlaske. Izađite van, ostanite do ranih jutarnjih sati i pošteno se naplešite s društvom. Ukratko - uživajte u apsolutnoj slobodi.

Ljubav pružite sebi Da je dan namenjen iskazivanju ljubavi, pa je možete pružiti i sami sebi. Kupite sami sebi omiljeni parfem ili ulaznice za koncert na koji već dugo želite da odete. Važno je da pronađete način da udovoljite sebi, a u tome vam može pomoći čitanje knjige, sađenje cveća, crtanje ili što god vas opušta i ispunjava. Okupite druge Imate li još prijatelja bez partnera, udružite snage s njima i organizujte zajedničku večeru. Isplanirajte izlazak, večeru sa obiljem hrane i dobrog vina ili tematsko druženje na kojem možete igrati zabavne igre poput pantomime. Da bi se još bolje osećali, možete pričati zabavne dogodovštine iz situacija s bivšim partnerima zbog kojih vam je danas drago da ste sami.

Uputstva za dame Ako ćete dan provesti sami, naoružajte se omiljenim poslasticama i pićem, ali ni slučajno ne pomišljajte na gledanje romantičnih filmova. U obzir dolazi drame, komedije pa čak i horori. Uputstva za dam Naručite picu, pozovite prijatelje i smestite se ispred televizije uz prenos utakmice omiljenog kluba. Sportsko veče biće pravo uživanje jer da ste u vezi gledali bi sladunjave filmove. Ako ste pomalo tužni jer su "svi sa nekim" pogledaje pametne razloge zbog kojih su ljudi "solo".

* Sama sam jer ne želim da pristanem na manje nego što zaslužujem. Još nisam našla partnera koji me je u potpunosti osvojio i ko ima svoje "ja".

* Sama sam zato što je to moj izbo. Ne treba mi neko ko će potvrditi ono što već znam, a to je da sam neverovatna, lepa i brižna žena.

Foto Profimedija

* Pre nego što nađem partnera treba da poradim na sebi. Neću za druge postavljati visoke standarde ako ih sama ne mogu ispuniti.

* Još nisam sreo ženu uz koju bih pomislio "biti s njom bolje je nego biti sam".

*Solo sam jer imam sve što me usrećuje i zadovoljan sam sobom.

*Iskreno, previše sam lena, a veze zahtevaju mnogo truda. Ne šaljem poruke, i ne zovem. Počnem da pričam s muškarcima i onda shvatim da u to treba uložiti mnogo truda i više nego što sam spremna pa jednostavno odustanem.

* Pojedinci su neverovatno, ali u malim dozama. Ali imati to celo vrijeme kraj sebe, to ne mogu.

* Još nisam upoznala pravoga, a ne želim da igram igru "Imam muškarca, iako ne vredi ništa".

Sada znam nešto što pre nisam znala, sada sam izbirljiva. Trenutno sam fokusirana samo na sebe, na svoj emocionalni i duhovni rast. Ne planiram biti solo zauvek, ali ne želim ništa ni da forsiram.

* Svaki put kad izađem s nekim - to nisu žene to su površne klinke. Teško je pronaći nekoga ko je naučio iz svoje ljubavne prošlosti. Takođe, teško je pronaći nekoga ko zna šta želi i neće pobeći čim se pojave prvi problemi.

* Bilo je previše razočaranja u mom ljubavnom životu. Lepa sam, pametna i najvažnije od svega, srećna što sam sama.

* Želim kontrolu nad životom i novcem. Biti sam znači ne objašnjavati stalno na što trošim svoje vreme i novac.

* Biti sretan sam nije nimalo lako, ali ako ne mogu biti zadovoljna sama, teško da ću biti srećna u vezi.

24sata.hr