Foto: Twitter.com/FKPartizanBG

Sani legendo, počivaj u miru

(VIDEO) MAJSTOR KOGA JE NASLEDIO MANCE: Ovako je Santrač postizao golove za Partizan u derbijima

Fudbalski klub Partizan se na emotivan način oprostio od legendarnog napadača Slobodana Santrača, koji je večeras preminuo u 70. godini.

Fudbal
> 11:12h

Santrač je u drugoj polovini sezoni 1977/78. prešao u Partizan sa kojim je osvojio titulu prvala države i trofej pobednika Srednjoevropskog kupa.

U Partizanu je odigrao 156 utakmica i postigao 88 golova. Nakon karijere u Partizanu, prešao je u Galeniku po dogovoru sa čelnicima crno-belih. On je otišao u Galeniku (današnji Zemun) da bi u Partizan došao legendarni Dragan Mance. Poslednji, 218. ligaški gol Santrač je postigao kao član zemunske Galenike 10. juna 1983. na utakmici protiv Budućnosti u Podgorici (1:1). U Galenici je i završio karijeru. Santrač je postizao golove za crno-bele u večitim derbijima. Ovo su samo neki od pogodaka koje je Santrač postizao za Partizan protiv Zvezde.
"Sa 218 postignutih golova ubedljivo zauzima prvo mesto na listi jugoslovenskih ligaških rekordera svih vremena. Kada se uračunaju sve utakmice koje je Santrač odigrao (pionirske, omladinske i prve ekipu timova za koje je nastupao, tim JNA, utakmice za sve selekcije SFRJ i takmičenja za Kup UEFA i Kup Sajamskih gradova) dobija se broj od 1359 utakmica na kojima je Santrač postigao 1301 pogodak. Za sve što je postigao u našem fudbalu i Partizanu, neka mu je večna slava i hvala. Sani legendo, počivaj u miru", navodi se u saopštenju Partizana.