Foto: Dado Đilas

Predsednik FSS nije ispratio kraj evropskog prvenstva

TOLETOVA SRAMOTA: Karadžić posle 0:2 zapalio sa futsala

Otišao kući nisam spavao četiri dana zbog sastanka 14 saveza, pravdao se Tole po odlasku iz Arene

Fudbal
> 00:00h

Futsal reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a meč „orlova“ za bronzanu medalju protekao je u senci sramnog čina predsednika FSS. Tomislav Karadžić je posle 0:2 za Kazahstan napustio Arenu i zapalio kući. - Nisam spavao četiri dana. Gledao sam sve naše mečeve u Areni, a finalni meč pratio sam na televiziji - pravdao se Tole u razgovoru za Kurir. Karadžić je istakao da je prezadovoljan organizacijom i rezultatom Srbije na Evropskom prvenstvu u futsalu. - Bez obzira na to što nismo osvojili medalju, postoji ogromno zadovoljstvo zbog rezultata, sjajne atmosfere, neočekivano velikog broja gledalaca i popularnosti koju je dobio mali fudbal. Čestitam selektoru i igračima. Fudbalski savez posvetiće im sigurno dosta pažnje u vremenu koje dolazi.

Ostali bez medalje... Futsaleri Srbije

Jednu osobu posebno izdvaja prvi čovek ovdašnjeg fudbala. - Veroljub Dugalić je najzaslužniji za razvoj futsala u Srbiji, ništa ne bi bilo bez njega! Velike pohvale idu na njegov račun. Predsednik FSS je u toku takmičenja obećao i novčanu nagradu za naše igrače. - Pa, baš i nije praksa da se nagrađuje ekipe ako nema medalje, ali u svakom slučaju dobiće neku nagradu. Kolika će ona biti, odlučiće Izvršni odbor.

Podigao futsal u Srbiji na viši nivo... Vladimir Lazić

Za razliku od mečeva seniorske reprezentacije u Srbiji, atmosfera na utakmicama državnog tima u futsalu je daleko pozitivnija. - Nijedna uvreda, nijedan zvižduk. Kada ovakvu atmosferu budemo imali i na našim fudbalskim stadionima, onda možemo očekivati i bolje rezultate - zaključio je Karadžić.

Elitna ekipa na okupu INFANTINO ODUŠEVLJEN Proteklog vikenda FSS je bio domaćin sastanka kojem je pristustvovalo 14 saveza, ali i rukovodstvo UEFA predvođeno Ðanijem Infantinom, kandidatom za prvog čoveka FIFA. - To je bio jedan od najvećih sastanaka koje je srpski fudbal imao u poslednjoj deceniji. Najvažniji zaključak sastanka je jednoglasna podrška svih 14 saveza Ðaniju Infantinu u trci za mesto predsednika FIFA.

SVI OČARANI Kristijano Ronaldo Tokom mog detinjstva u Portugalu svi smo igrali futsal. Mali prostor za igru pomogao mi je da poboljšam kontrolu lopte i budem još bolji igrač. Leo Mesi U Argentini, još kad sam bio dečak, igrao sam futsal na ulici. To mi je pomoglo da postanem ovo što sam danas. Ćavi Ernandez U futsalu se vidi da li je igrač talentovan ili ne. U običnom fudbalu to nije baš lako prepoznati, futsal daje pravu sliku kvaliteta, klase i taktičkog razumevanja igre. Ronaldinjo Futsal je izuzetno važan pre svega za decu kako bi razumela veštine i pravila igre. Ronaldo Dopao mi se izazov da igram na malom terenu. Potrebna je posebna veština da savladate rivala na minimalnom prostoru. Zinedin Zidan U futsalu ima neverovatnih stvari koje morate da probate, a koje se nikad ne biste usudili da uradite u fudbalu.