Foto: AP

Vestbruk proglašen za MVP

(VIDEO) ZAPAD POBEDIO ISTOK NA NBA OL-STARU: Čudesna trojka i brojni rekordi na oproštaju Brajanta

Košarkaši Zapada pobedili su Istok 196:173 u noćašnjem Ol-star meču NBA lige.

Košarka
> 00:50h

Ovo je bio 65. Ol-star duel, a prvi put je odigran van SAD-a i to u Torontu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rasel Vestbruk sa 31 poenom, koji je proglašen i za MVP meča. Stef Kari je ubacio 26 poena, a navijače je posebno impresionirala njegova trojka sa pola terena u finišu utakmice.
U poraženoj ekipi najbolji je bio Pol Džordž sa 41 poenom. Inače ova utakmica je oborila rekord po broju postignutih poena, čak 369. Meč je obeležio i Kobi Brajant, koji na kraju sezone odlazi u penziju. Ovo je bio njegov poslednji Ol-star meč u NBA ligi, a zvezda Lejkersa je pozdravljena ovacijama kada je minut pre kraja napustio teren. On je inače posle meča u svlačionici delio autograme.
"Bilo je zabavno! Imao sam tu čast da igram sa ovim momcima, da se smejem i šalim sa njima na klupi" rekao je Brajant posle meča. Na poluvremenu utakmice pevao je Sting.
Brajant je učestvovao na ol-star vikendima od 1997. godine, a na utakmici je debitovao 1998. Taj duel obeležio je Majkl Džordan, kome je to bila poslednja ol-star utakmica u dresu Čikaga. Igrače su pre utakmice predstavili nekadašnji NBA košarkaš Stiv Neš, kao i muzičar Drejk. Himnu Kanade pevala je Neli Furtado.

Utakmici je prisustvovao i Majkl Džordan, kome je kao predsedniku Šarlota prosleđena baklja, s obzirom na to da će se naredni ol-star održati u tom gradu. Naredni Ol-star vikend biće odigran od 17. do 19. februara 2017.