Foto: Shutter

UBACITE GA U ISHRANU

(RECEPT) Niko ga ne jede, a leči 150 tegoba: Začin zlata vredan!

Medicinska svojstva ovog začina postupno su se razotkrivala tokom stoleća, a već odavno je potvrđeno da deluje snažno protivupalno

Žena
> 00:00h

Ovaj začin je poznat širom sveta zahvaljujući višestrukim lekovitim svojstvima. Ako slučajno vidite na etiketi proizvoda broj E100, bez straha. To je prirodna boja kurkumin, prenosi Stil. (http://stil.kurir.rs/) Kurkuma je biljka iz porodice đumbira, Zingiberaceae, koja raste uglavnom u južnoj Aziji. Od njenog korena priprema se začin upečatljive žute boje, koju duguje sastojku kurkuminu. Lekovita svojstva kurkume Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova. Aktivni lekoviti sastojak u kurkumi se zove kurkumin. Medicinska svojstva ovog začina postupno su se razotkrivala tokom stoleća, a već odavno je potvrđeno da kurkuma deluje snažno protivupalno. Potvrđen je blagotvorni učinak kurkume kod mnogih tegoba, od raka do Alchajmerove bolesti. U ajurvedskoj medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam. Kurkuma se koristi za: - jačanje probave - obnavljanje crevne flore - smanjenje nadutosti - čišćenje jetre i žuči - normalizaciju menstruacije - smanjenje upala kod artritisa - čišćenje krvi - stimulisanje rada metabolizma - kožne probleme - tegobe disajnih puteva - protiv gljivica i bakterija - protiv crevnih parazita Po nutritivnim vrednostima, kurkuma je bogat izvor gvožđa, mangana, vitamina B6, dijetetskih vlakana i kalijuma. Rezultati brojnih istraživanja pokazuju da je delotvorna u lečenju artritisa, dermatitisa i ekcema, groznice, infekcija, čira, kamenja u bubregu i žuči.

Lek protiv gripa i prehlade Ovaj prirodni antibiotik ima snažno protivupalno delovanje, koje osim što jača imunitet, ubija bakterije i uzroke bolesti. Ne izaziva neželjene efekte za vašu probavu i crevnu mikrofloru, pa je u potpunosti siguran za upotrebu. Kurkuma sadrži kurkumin, polifenol, aktivni sastojak koji ima preko 150 terapeutskih svojstava. Konzumacijom meda i kurkume poboljšavate probavu i povećavate broj dobrih bakterija u crevima. Sastojci: 100 g meda, 1 kašika kurkume u prahu. Pomešajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i sipajte ih u čistu teglu. Čim primetite prve simptome prehlade ili gripa, lek uzimajte na sledeći način: Prvi dan: uzmite pola kašičice leka svakih sat vremena. Drugi dan: uzmite pola kašičice svaka dva sata. Treći dan: uzmite pola kašičice tri puta dnevno. Poželjno je da lek ne gutate odmah, nego ga ostavite u ustima, dok se ne otopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ovog leka svi simptomi nestaju, a radi lakše konzumacije možete ga dodati u toplo mleko ili čaj. Pročitajte još na portalu Stil: Uništićete zdravlje vagine: Situacije u kojima nikako ne smete da nosite tange! Njom je Hipokrat lečio najteže bolesti: Ako želite zdravlje, nabavite ovu biljku! Test od 60 sekundi, treba vam samo kašičica: Da li su vam unutrašnji organi bolesni? Doručak Jelene Đoković gotov za 5 minuta: Fit dama ovako započinje dan! (FOTO, RECEPT) Glavobolja je kazna, bol u grudima vapaj za ljubavlju: Kako emotivni bol postaje fizički!