Bivši robijaš uhapšen zbog zločina

MONSTRUOZAN ZLOČIN U KRUŠEVCU: Zadavio ženu, pa se pohvalio kumu: Ubio sam ku.vu!

Ljubiša Vasić (26) istog dana kad je izašao iz zatvora usmrtio suprugu Zlatu Nikolić (23) sumnjajući da ga je varala. Ubistvo je počinio dok je njihovo dete spavalo u drugoj sobi

Crna Hronika
> 00:00h

KRUŠEVAC - Ljubiša Vasić (26) gušio je i davio do smrti u bračnom krevetu nevenčanu suprugu Zlatu Nikolić (23). On je zločin počinio istog dana kad je izašao s robije, sumnjajući da ga je Zlata varala dok je bio u zatvoru. Tragedija se odigrala u porodičnoj kući Nikolića, nekoliko stotina metara od kuće Vasića, u kruševačkom romskom naselju Marko Orlović. - Ljubiša je juče pušten iz zatvora i došao je u našu kuću, gde je ranije živeo s mojom ćerkom Zlatom. Došao je s kesama slatkiša. Nismo čuli da su se svađali, mada to ne bi bio prvi put. Ipak, očekivali smo da će se posle robije smiriti, pa se nismo mešali - kaže ucveljena Lidija Mitrović, majka ubijene Zlate. Terao ju je da prizna Zločin se dogodio u noćnim satima, dok su ostali ukućani, uključujući i Ljubišino i Zlatino dete, spavali. - Čim je došao, počeo je da ispituje ženu s kim se viđala dok je on bio u zatvoru. Uveče ju je ugurao u sobu i nastavio da je tera da prizna da je imala ljubavnika. Prema tragovima u sobi, on je žrtvu najpre gušio jastukom, a potom, pošto se opirala, davio rukama i sedeo zadnjicom preko njene glave dok nije prestala da diše. Onda je na zidu iznad kreveta napisao „Ubio sam kurvu“ - objašnjava izvor Kurira. Ukućani nisu ništa čuli, što je zločinac iskoristio i nakon ubistva se išunjao preko prozora i pobegao na ulicu. - Došao je kod nas usplahiren. Rekao je: „Ubio sam kurvu“ i kukao kod kuma da se moli za njega da mu Bog oprosti. Onda je izašao rekavši da ide da se obesi - kažu za Kurir u porodici Vasićevog kuma. Pokušao da se obesi Ubica je otišao u kuću svojih roditelja, uzeo konopac i krenuo iza kuće. - Ja ga nisam čuo, ali nas je probudio kum i rekao nam šta namerava. Moj stariji sin je otrčao iza kuće i skinuo ga s krvavog konopca. Evo krvi po dvorištu, a za ovu prikolicu smo ga vezali dok nije došla policija. Ja sam pozvao policiju i sudiju. Jeste kriv i nije trebalo to da uradi, ali sin mi je, pa bolje na robiju nego da se ubije, bar da bude živ, morao sam tako - jadao se Slavoljub Vasić, Ljubišin otac. Osumnjičeni je nakon hapšenja priznao zločin i inspektorima detaljno ispričao kako je ubio suprugu. Određen mu je pritvor do 48 sati, a telo je odneto na obdukciju. Motiv zločina je, po svemu sudeći, ljubomora. - Ljubiša se i iz zatvora raspitivao kuda se kreće Zlata i poručivao joj da ne skita jer će je premlatiti. Bio je jako ljubomoran, a ona vesela i druželjubiva. U mahali niko ništa nije video, ali izgleda da se neko zlobno našalio i rekao mu da je išla s drugima, zbog čega je pobesneo i ubio je - kažu komšije iz naselja.

Krao i tukao se HAPŠEN U SRBIJI I NEMAČKOJ Iako mlad, Vasić je stari znanac policije. - Hapšen je više puta zbog krađa, svađa i tuča. Hapsili su ga ovde u Srbiji i u Nemačkoj, gde je odlazio, pa i tamo krao. Nije prezao da se potuče i napadne. Mislim da je nosio i oružje, kojim je, kao i drogom, trgovao. Sve to znaju u policiji, pa je zato i bio u pritvoru - kaže rođak Z. M.

Srušila se od šoka MAJKA SAZNALA OD POLICIJE Bilo je među njima prepirki i ranije, ali imali su decu i nekako su se trpeli. Ljubiša je znao povremeno da pravi ljubomorne scene, ali Zlata je trpela zbog deteta. Imali su nesreću da im za sedam godina braka dve devojčice umru i ostao im je samo sinčić, koga čuvamo. Prošle noći nije bilo žučne rasprave koju bismo čuli. Tek kad su policajci zalupali na vrata i rekli: „Otvorite, zet vam je ubio ćerku“, saznala sam šta se dogodilo - kaže uplakana majka Lidija, koja se, videvši preko ramena policajca udavljenu ćerku u krevetu, srušila na pod.