Selo Binovac kod Surdulice

DEČAK ZVERSKI UBIO KOMŠIJU: 7 puta ga ubo nožem! Krv prskala po licu i odeći ubice!

D. A. (16) uhapšen zbog sumnje da je prilikom pljačke ubio komšiju Zorana Veličkovića (60), a potom mu ukrao auto i pobegao

Crna Hronika
> 00:00h

SURDULICA - D. A. (16) uhapšen je zbog sumnje da je nožem izmasakrirao komšiju Zorana Veličkovića (60) u njegovoj kući u selu Binovcu kod Surdulice, a potom telo prekrio granjem i bacio u jarak pored puta. Maloletnik je, kako saznajemo, posle zločina, u kojem su učestvovala i dvojica saučesnika, pobegao Veličkovićevim automobilom, ali nekoliko sati kasnije je priveden tokom rutinske kontrole. Kao se saznaje,lice D. A. je bilo isprskano krvlju, kao i odeća. Slučajno uhapšen - D. A. je u noći između petka i subote, zajedno sa saučesnicima, upao u kuću Zorana Veličkovića. Brutalno su ga pretukli kako bi im rekao gde drži novac. Nesrećni čovek potom je ubijen, a napadači su pokušali da prikriju zločin i sakriju telo. Nameravali su da ga bace u kontejner, ali plašili su se da ih neko ne vidi. Zbog toga su odlučili da leš bace u kanal - kaže izvor Kurira iz istrage. D. A. je posle zločina pobegao, ali patrola ga je zaustavila nedaleko od Vladičinog Hana. - Zaustavljen je tokom rutinske kontrole. Maloletnik je upravljao tuđim automobilom bez dozvole, a policajci su odmah primetili da su mu ruke krvave. Posumnjali su da je izvršio neki zločin. Utvrdili su ko je vlasnik kola i odmah se uputili ka selu. Tamo su zatekli jeziv prizor - kaže naš sagovornik. Pretpostavlja se da je maloletnik „tipovao“ žrtvu, jer su ga komšije u poslednjih nekoliko dana nekoliko puta videle u blizini Veličkovićeve kuće.

Ovde je sakrio leš... Policajac na mestu na kojem je pronađeno telo nesrećnog Veličkovića

Komšije nisu čule

Marjan Milosavljević, sestrić ubijenog, kaže da su u zločinu učestvovala trojica napadača. - Policajci su došli ujutru i pitali me da li je ujak nekome pozajmio auto. Tad su mi rekli šta se dogodilo. Ujaka su najverovatnije ubili između dva i četiri sata ujutru. Niko ništa nije čuo, jer su prve komšije udaljene 50 metara od njegove kuće. Četiri puta su ga uboli u stomak. Ne mogu da verujem da su mogli ovako brutalno da ga ubiju, i to zbog para - kaže potreseni Milosavljević.

Delinkvent I OCU UKRAO KOLA Maloletni D. A. odranije je poznat policiji po krivičnim delima u vezi s drogom Njegova porodica živela je u Nemačkoj, ali vraćena je u Srbiju zbog problema koje je D. A. izazvao On je ranije i svom ocu ukrao automobil, u kojem je doživeo saobraćajnu nesreću.

Nekad bio imućan ŽIVEO SAM I BAVIO SE POLJOPRIVREDOM Veličković je ranije radio u „Zastavi PES“ u Surdulici, ali uzeo je socijalni program i posvetio se poljoprivredi. - Zoran se nije ženio i živeo je sam. Porodica moje majke i ujaka važila je za imućniju u selu. Nekad su imali veliko imanje, zemlju, nekoliko kuća i okućnicu - kaže sestrić Marjan.