Foto: Marina Lopičić

Premijera

KULTNI MJUZIKL NA SCENI SAVA CENTRA: Violinista na krovu rasplakao Beograđane

Dugim, frenetičnim aplauzom publika je na kraju izvođenja pozdravila više od 50 glumaca, plesača i članova orkestra, koje je predvodio Aron Balaš

Pop kultura
> 00:00h

Predstavu „Violinista na krovu“, jedno od najpopularnijih dela u povesti mjuzikla, u petak veče u Sava centru konačno su videli i Beograđani. Komad, nastao kao rezultat zajedničke saradnje dva novosadska teatra - Ujvideki sinhaza i Srpskog narodnog pozorišta, rasplakao je mnoge posetioce Sava centra, kao i čuvenog Zafira Hadžimanova, koji je skoro pola života tumačio mlekara i oca porodice s pet kćeri u postavci Voje Soldatovića. - Voleo bih da sam ja na sceni, a ne u publici. „Violinista na krovu“ je predstava koja mi je promenila život. Došao sam da podržim kolege iz Novog Sada. Predstava je vrlo strogo rediteljski postavljena. U našoj verziji glumci su imali slobodu da kreiraju, a ne samo da interpretiraju likove. Kreaciju je na sebe preuzeo reditelj Atila Bereš i vrlo lepo je sproveo - kaže Hadžimanov. Dugim, frenetičnim aplauzom publika je na kraju izvođenja pozdravila više od 50 glumaca, plesača i članova čuvenog Budapest klezmer benda.

Ne izbija iz pozorišta... Ambasador SAD Kajl Skat sa suprugom

Aron Balaš dao je neko novo tumačenje oca i sjajno se uklopio s Gordanom Gajin, a posebno su za pohvalu i njegove ćerke Emina Elora, Agota Ferenc i Judit Laslo. Aplauzom su prisutni tokom izvođenja pozdravili Milovana Filipovića zbog njegovog sjajnog tumačenja lika krojača Motla, kao i maestralnu Aleksandru Pleskonjić kao duha bake Cajtl. Premijeru nisu propustili novi ambasador SAD u Beogradu Kajl Rendolf Skat, njegov mađarski kolega Atila Pinter, glumci Desimir Stanojević i Slobodan Stefanović. (LJ. R.)

Desimir Stanojević „VIOLINISTU“ VRAĆAM NA TERAZIJE Mjuzikl „Violinista na krovu“ do kraja sezone trebalo bi da se obnovi i na sceni Pozorišta na Terazijama. Glumac Desimir Stanojević planira da je postavi i time proslavi 45 godina umetničkog rada. - Predstavu smo igrali više od 200 puta. Tradicija, ljubav i iseljavanje su u svakom vremenu aktuelne teme, a posebno danas. Nema zemlje na planeti gde se ne igra - kaže Stanojević, koji se proslavio ulogom u seriji „Srećni ljudi“.