Foto: Printsc Facebook

Ponovo na okupu

(FOTO, VIDEO) BEŽALI OD RATA U IRAKU PA IZGUBILI MAČKA: Nestao u Grčkoj, stigao do Norveške!

Kunkuš, mačak koji se izgubio u Grčkoj nakon što je sa porodicom pobegao od rata u Iraku, prešao je 3200 kilometara kako bi ponovo bio sa njima.

Planeta
> 00:00h

Porodica je mačka izgubila na ostrvu Lezbos, kada im je životinja iskočila iz torbe. Dugo su ga tražili i na kraju su se ipak pomirili sa činjenicom da Kunkuša nikada više neće videti.

Međutim, na svu sreću, mačka su našli volonteri kako luta ulicama i dali mu ime Dias. Nakon što su ga nahranili i zalečili mu rane koje su mu napravile lokalne mačke sa ostrva, Kunkuš je poslat u Nemačku gde je planirano da bude usvojen.

Ipak, volonteri sa jedne Fejsbuk stranice pokušali su da pronađu njegovu porodicu, zbog čega su izlepili flajere i počeli da šeruju njegove fotografije po društvenim mrežama. I našli su je, i to u dalekoj Norveškoj.

Prvi kontakt sa porodicom je bio putem Skajpa. Identitet mačka je utvrđen preko starih fotografija i preko starih veterinarskih nalaza. Volonteri sa Fejsbuk stranice uspeli su da sakupe iznos od 600 dolara koliko je bilo potrebno za put volontera u Norvešku koji je i predao mačka porodici.

Pogledajte kako je izgledao dirljiv susret:

(Metro)