Foto: Oks.org.rs

Svečanost ispred hotela Moskva

OKS OBELEŽIO 106. ROĐENDAN: Paspalj očekuje uspeh srpskih sportista u Riju

Olimpijski komitet Srbije (OKS) obeležio je danas 106. rođendan u beogradskom hotelu "Moskva", gde je 23. februara 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub.

Ostali sportovi
> 12:36h

Lovorov venac, koji se na ovaj dan tradicionalno polaže na spomen ploču položili su potpredsednik OKS Žarko Paspalj i ambasadorka Brazila, domaćina narednih Olimpijskih igara u Riju, Izabel Kristina de Azavede Heveret.

"Malo je zamalja na svetu koje mogu da se pohvale ovako dugom olimpijskom tradicijom. Osnivači Srpskog olimpijskog kluba, predvođeni generalom Svetomirom Đukićem, bili su vizionari, a mi danas nastavljamo koracima naših prethodnika, sa željom da obogatimo olimpijsko nasleđe za buduće generacije", rekao je Paspalj, obraćajući se zvanicama na proslavi. On je dodao da očekuje uspešne Igre u Riju, pre svega zbog činjenice da je predolimpijska godina bila sjajna. "Osvojene su brojne svetske i evropske medalje, plus 15 medalja na Evropskim igrama u Bakuu, što nam daje za pravo da verujemo da će igre u Riju da budu uspešnije od prethodnih u Londonu", poručio je Paspalj.

Ambasadorka Azavede Heveret izrazila je zadovoljstvo što je Brazil domaćin prvih Olimpijskih igara na tlu Južne Amerike i poželela dobrodošlicu srpskim sportistima.

"Uverena sam da će Igre u Riju da budu spektakularne i da ćemo svi uživati", istakla je ona. Na proslavi u hotelu "Moskva" bili su predstavnici Saveza, proslavljeni olimpijci, prijatelji i partneri OKS, kao i Nenad Lalović, predsednik Svetke rvačke federacije i član Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.